USR PLUS Timiș nu mai are voie cu pancarte pe stradă. BEC decide dacă doar temporar

trifan

USR PLUS Timiș nu mai poate, cel puțin pe moment, să folosească pancarte cu mesaje purtate pe stradă de membrii săi. La BEJ Timiș a fost admisă o contestație. USR poate ataca decizia la Biroul Electoral Central, care încă nu s-a pronunțat.

În 17 noiembrie, o anume Raluca Dorina Stan a sesizat BEJ Timiș „cu privire la folosirea de către alianța URS PLUS a unor pancarte «ce par a fi de propagandă electorală», solicitând luarea unor măsuri, precum și «dacă este cazul, sancționarea» (…) Totodată aceasta (…) adresează BEJ următoarele întrebări: «considerați că materialele folosite de USR PLUS Timiș reprezintă materiale de propagandă electorală?»,«apreciați că utilizarea materialelor respectă disp. art. 36, alin (2) din Legea 334 / 2006?», «având în vedera art. 36 (alin. 3) din Legea 334 /2006 (…) se regăsesc aceste date imprimate pe materialele folosite de USR PLUS Timiș?»”.

Soluția BEJ Timiș a venit după două zile. „Din probatoriul administrat, respectiv din planșele fotografice atașate, se poate observa că afirmațiile petentei sunt adevărate, că asocierea cu USR PLUS rezultă din însuși conținutul materialelor de propagandă, care poartă sigla alianței (…) BEJ Timiș constată că pancartele nu reprezintă mijloace de propagandă electorală prevăzute de lege ca fiind permise în campania electorală. Mai mult, analizând materialele depuse, BEJ Timiș apreciază că pancartele reprezintă o modalitate disimulată de campanie prin mijloace nepermise de lege”, au transmis reprezentanții BEJ, în 19 noiembrie.

Urmează contestație

În consecință, plângerea a fost admisă, iar Alianța USR PLUS – Organizația județeană Timiș are interzis la folosirea unor astfel pancarte. Decizia poate fi atacată în 48 de ore la Biroul Electoral Central.

Raoul Trifan, candidat USR PLUS Timiș la Senat, a anunțat că se face contestație la BEC, instituție care ar trebui să pronunțe cât de curând. Potrivit lui Trifan, se impune și o modificare a legislației electorale. „Vechile partide au fost deranjate că Alianța USR PLUS găsește întotdeauna metode creative de a-și prezenta candidații și programele. Legea privind campaniile electorale trebuie modificată, astfel încât să permită folosirea de mijloace inovative, utile mai ales în situații excepționale, cum este și aceasta, creată de pandemie”, a postat acesta, pe Facebook.

About Post Author