Ludovic Orban, la lansarea lui Alin Nica: Vreau să batem PSD și PNL, de să le sune apa în cap

Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, și-a lansat și el, oficial, candidatura pentru un nou mandat. Reprezintă Alianța Dreapta Unită, așa că a avut alături, la acest moment, lideri ai USR, PMP și Forța Dreptei, inclusiv pe președintele național al FD, Ludovic Orban.

Lansarea candidaturii lui Alin Nica și a propunerilor pentru consiliul județean a avut loc, sâmbătă la prânz, la Cinema Timiș, loc în care, până acum, s-au întâmplat doar evenimente ale USR. Dar, cum partidul primarului Dominic Fritz face parte din Alianța Dreapta Unită, nu e nicio mirare. Cinematograful a fost închiriat, într-un interval orar care să nu afecteze programul de film.

Ludovic Orban a ținut un discurs în care le-a reamintit celor care l-au ascultat, susținători sau detractori deopotrivă, de ce ridica în picioare săli întregi, în urmă nu cu mulți ani, când PNL se războia pe toate planurile cu actualul aliat PSD.

„Eu nu sunt Robu – PSD. Sunt convins că niciunul dintre dumneavoastră nu sunteți Robu – PSD. Suntem oameni liberi, care trăim pe propriile picioare și nu ne facem frate cu dracu’ ca să ne atingem obiectivele. Asm venit să-l susțin pe un vechi prieten în dificila candidatură pentru funcția de președinte al consiliului județean. Bag mâna în foc pentru Alin Nica, alături de care am fost încă de când a fost ales prima oară primar la 23 de ani, provocând o surpriză incredibilă, în Dudeștii Noi. (…)

Nu întotdeauna am fost de aceeași parte a baricadei cu Alin Nica, uneori am avut păreri diferite, dar așa este normal. Suntem liberali, suntem democrați. De multe ori avem păreri diferite, le exprimăm public și acționăm în mod onest pentru a urmări obiectivele pe care le avem (…) Nu vreau să câștigăm la un procent distanță, vreau să-i batem pe ăștia de să le sune apa în cap, de să se audă în toată țara ce bătaie a mâncat mafia PSD cu mafia așa-zisă PNL-istă în județele Timiș, să rămână de poveste în istorie”, a spus Ludovic Orban.

Fritz: Vor să ne vândă o poveste

„Este o luptă pentru valorile Timișoarei, pentru valorile Banatului și este o luptă mult mai importantă decât fiecare dintre noi. Alin Nica și eu împărtășim aceleași valori. Credem amândoi în libertate, credem amândoi că diversitatea Banatului este o putere și nu o slăbiciune. Credem amândoi în Europa. Și credem amândoi în democrație. (…) Ați văzut cu toții că a venit întregul guvern PSD – PNL în Timișoara . A fost o mare desfășurare de forțe, inclusiv cu jandarmii – bineînțeles că au care au suprimat orice fel de protest, acest lucru în Timișoara nu prea se face –, și am văzut că vor să ne vândă o poveste. De fapt, au venit la Timișoara cu un singur argument.

Argumentul este «Votați-ne pe noi ca să faceți parte din clica celor care profită de centralismul României». Nu au înțeles că noi nu vrem să facem parte din centralismul și pesedismul lor. Noi vrem să scăpăm de ele (…) Nu suntem interesați de asta. Timișoara și Timișul întotdeauna au luptat împotriva acestor combinații, întotdeauna am luptat pentru mai multă autonomie, pentru mai multă libertate, pentru mai multă descentralizare. Am luptat împotriva cancerului centralismului din România. Asta este lupta pe care o ducem în 9 iunie!”, a spus, la rândul lui, primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Nica: În Timiș și Timișoara nu merge cu mita electorală

„PSD nu s-a schimbat și nu se va schimba niciodată în bine. PSD dorește să țină România în sărăcie, ca să fie mai ușor de cumpărat. Au crezut că rețeta asta care merge în alte zone din țară merge și la Timișoara. Domnilor de la PSD, nu merge cu mita electorală, cu mita din bani noștri, bani publici! Timișoreanul știe că este printre cei care contribuie cel mai mult și că nu i se returnează veniturile pe care el le dă la capitală. (…) Avem de dat o luptă feroce cu acest PSD-PNL, un Frankenstein al politicii românești, o ciudățenie. Chiar dacă această luptă pare inegală, ca între David și Goliath – poate că este cam mult spus Goliath – avem cu toții instrumente prin care putem să sancționăm și doborâm această fiară: ștampila din 9 iunie.

Nu ne rămâne de făcut decât să ne mobilizăm pentru că Timișoara și Timișul merită șansa de a fi rupți de sub această cangrenă pe care PSD a aruncat-o în această țară. A luat și PNL-ul sub această aripă – cel mai vechi partid din Europa Continentală. (…) Care este unitatea de măsură a mediocrității în politică? Ciolacul. Un Simonis cred că este egal cu 10 «ciolaci»”, a declarat Alin Nica.

El este și cel care va deschide lista pentru CJ Timiș a Alianței Dreapta Unită. Urmează, în continuare, Vlad Șendroiu, Ionuț Sârbu, Ligia Dugulescu, Viviana Țecu, Cornelia Elena Micicoi, Zoltan Nemeth, Călin Badiu, Marius Hiticaş, Mihai Vâlceanu, Laurențiu Marian, Petre Mihăieș, Nicoleta Păun, Adriana Corbeanu, Vasile Moruș, Daniela Teleagă, Florin Feraru, Cristian Mărăcineanu și Cosmin Șimonca.

About Post Author