Din nou, Concentrica, în Piața Libertății

concentrica

Se citește din greu la Timișoara. Biblioteca Județeană Timiș are, din nou, o acțiune de lectură publică. E a treia oară doar în această primăvară.

Joi, 17 iunie, ora 12, în Piața Libertății, este programată din nou o ediție a Concentrica. De această dată, vor fi citite poeme de Nicolae de Popa (1938 – 2007), poet și pictor timișorean. Textele alese provin din integrala „La noi, în Eden”, editată de BJT în 2020.

Concentrica este una dintre cele mai mari și inedite lecturi publice organizate în România. Formatul manifestării valorizează pe cel al pieței, BJT promovând Timișoara drept Capitala lecturilor publice.

Biblioteca Județeană a fost distinsă în 2012 și 2013 cu premiul de cea mai bună bibliotecă din România la Gala industriei de carte „Bun de tipar”. În textul de nominalizare a managerului instituției, Tudor Crețu, printre finaliștii Galei „Oamenii timpului” se arată că „lecturile publice reunind peste 500 de persoane reprezintă experimente social-literare inedite, nemaifiind organizate până acum nicăieri în lume manifestări de acest gen la o asemenea anvergură”.

About Post Author