Primăria caută firmă să măsoare străzile și trotuarele. Ca să știe ce să ceară în viitorul contract de curățenie

salubrizare

foto: Arhivă

Primăria vrea să știe exact pe ce suprafață trebuie să se facă curățenie, așa că plătește o firmă să facă măsurători. Studiul care costă peste 38.000 de euro va sta la baza viitorului contract de salubrizare.

Administrația locală nu vrea să mai aibă surprize și să nu reușească să acopere tot orașul, în ceea ce privește serviciile de curățenie. Actualul contract expiră în februarie 2023 și include doar o parte din spațiul public al orașului.

„Am spus-o de multe ori, actualul contract de salubrizare stradală are multe deficiențe, pe care nu le vom repeta și cu viitorul contract. Salubrizarea domeniului public nu poate să se termine la marginea trotuarului, trebuie să includem și spațiul verde de lângă sau pistele de bicicletă sau malurile Canalului Bega. Nu putem să facem achiziții bazându-ne pe date și suprafețe imaginare. Trebuie să avem suprafețe concrete, corect măsurate, pe baza cărora să putem face o estimare a costurilor”, explică primarul Dominic Fritz.

Se măsoară tot, pentru curățenie

Pentru a putea pregăti caietul de sarcini al viitoarei licitații pentru curățenie, Primăria Timișoara se apucă de măsurat. A fost lansată procedura de achiziție a unui „studiu privind efectuarea de măsurători ale străzilor din municipiul Timișoara și determinarea lungimii, lățimii și suprafeței necesare pentru stabilirea suprafețelor de salubrizare stradală”.

Firma care îl va face va trebui să măsoare lungimea și lățimea străzilor, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, a parcărilor, a podurilor, a aliniamentelor de spații verzi situate între trotuar și carosabil sau între benzile de circulație, ar și a pistelor de biciclete și malurilor Canalului Bega. „Studiul va constitui o sursă de informaţii corectă și necesară pentru determinarea suprafețelor propuse pentru salubrizare, pentru întocmirea graficelor cu frecvența de execuție și determinarea volumului anual de lucrări”, transmite PMT.

Suma maximă pentru aceste servicii este de puțin peste 182.000 lei, cu TVA, iar firmele pot depune oferte până în 21 iulie.

About Post Author