RETIM, amendată cu 137.000 lei de Poliția Locală

adid

La două săptămâni de când au apărut problemele cu ridicarea gunoaielor în Timișoara, Poliția Locală a amendat compania de salubrizare. La RETIM a fost grevă în perioada Paștelui și mașinile n-au ieșit pe traseu conform graficului.

„Primăria Municipiului Timișoara lansează un nou apel către RETIM și ADID, responsabile de colectarea deșeurilor, să ia măsuri eficiente astfel încât echipele să respecte programul de colectare și să ajungă cât mai rapid în toate zonele orașului. În paralel, municipalitatea monitorizează situația generată de conflictul de muncă de la RETIM și aplică amenzi prin intermediul Poliției Locale”, a precizat, luni după-amiază, primăria.

Polițiștii locali au făcut verificări în weekend și luni și au dat 55 de sancțiuni contravenționale către RETIM, în valoare totală de 137.000 lei. Poliția Locală a aplicat amenzile pentru nerespectarea zilelor de colectare a deșeurilor, conform contractelor încheiate, pe străzile Pop de Băsești și Vlădeasa, în Piața Traian, pe străzile Ion Mihalache, Grădinii, Norma, Cetății și Calea Aradului.

„Nu pot să accept ca timișorenii să fie victimele unui conflict de muncă la RETIM. Sunt de două săptămâni în contact permanent cu conducerea RETIM și le-am cerut să găsească soluții urgente pentru a relua colectarea gunoiului conform graficelor asumate. Nu Primăria, ci Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri are contract cu RETIM. Pârghiile Municipiului sunt limitate, ne folosim de ele cu aceste amenzi istorice pentru nerespectarea graficelor de colectare. Monitorizăm situația pe teren cu echipele Poliției Locale și mulțumim cetățenilor care ne sesizează unde RETIM nu respectă contractul”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Dacă sesizați zone în care deșeurile nu sunt ridicate, puteți suna la dispeceratul Poliției Locale, la 0256-246.112, și la Call Center-ul RETIM, la 0374-885.692.

About Post Author