Piața Doina chiar există. Și-a adus aminte și Primăria Timișoara

Piața 700

sursa foto: Primăria Timișoara

Campania electorală face bine Timișoarei. Cum altfel s-ar putea explica faptul că, după mult timp, administrația locală și-a adus aminte că în oraș există și Piața Doina, din Calea Șagului? Primăria anunță acum că, după Paște, atât aceasta, cât și Piața 700 vor fi modernizate.

„Cu investiții în derulare în piețele Badea Cârțan, Lipovei și Piața de Gros, Primăria Timișoara și SC Piețe SA demarează, după sărbătorile pascale, lucrări de modernizare și în piețele Doina și 700. În Piața Doina va fi asfaltată platforma, va fi înlocuit acoperișul, va fi realizată hidroizolația și vor fi executate reparații în hala de lactate. În Piața 700, proiectul prevede amenajarea platformei și refacerea acoperișului, dar și montarea unui sistem modern de climatizare în hala cu flori. La final, în cele două piețe, fructele și legumele proaspete, vor fi expuse spre vânzare pe mobilier și mese noi”, a transmis Primăria Timișoara.

Potrivit aceleiași surse, lucrările din piețele Doina și 700 au o valoare de aproximativ două milioane de lei. Acestea vor dura circa o lună. Comercianții care au contract cu SC Piețe SA își vor păstra locul.

Jale de ani buni în Piața Doina

„Știu că este un disconfort atât pentru cei care își fac cumpărăturile în piață, cât și pentru comercianți, dar sunt lucrări pe care trebuie să le facem pentru a avea un comerț modern. Și în Piața Doina, și în Piața 700 ultimele lucrări serioase de modernizare s-au făcut acum 20 de ani. Am discutat și cu cei care vând în piețe și cu clienții și nu e nimeni mulțumit de condițiile de acolo. Am amânat începerea lucrărilor până după Paște, tocmai pentru ca timișorenii să se aprovizioneze pentru sărbători”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În această perioadă se fac lucrări și în Piața Lipovei, dar și în Badea Cârțan, unde PMT intenționează să reconfigureze zona, în așa fel încât circulația tramvaielor să nu mai fie îngreunată de mașinile care circulă pe linii.

Revenind la Piața Doina, aceasta arată jalnic și este o zonă uitată complet de administrația locală, indiferent de culoarea politică. În urmă cu doi ani, consilierii locali USR au organizat o întâlnire cu locuitorii din zonă, în urma căreia nu s-a schimbat nimic. Noroc, așadar, cu apropierea alegerilor…

About Post Author