Lenau „mic” rămâne încă doi ani în Piața Unirii

lenau

Copiii din clasele I-IV de la Liceul Lenau rămân încă doi ani în clădirea din Piața Unirii. Primăria va prelungi contractul de închiriere cu Episcopia Romano-Catolică și va plăti, în continuare, aceeași chirie. Între timp, PMT spune că va începe construirea mult lăudatului campus Lenau de pe strada Oituz.

Imobilul din Piața Unirii 7, în care sunt clasele primare ale Liceului Lenau, aparține, din 2004, Episcopiei Romano-Catolice. Primăria are un contract de închiriere, care a plecat de la suma de 7.000 de lei / lună. Acesta a fost prelungit în 2013 și în 2017, când a crescut și chiria. Ultimul act adițional expiră însă în 30 octombrie.

Liceu de secol XXI la Lenau, peste doi ani

Consilierii locali trebuie să fie de acord, în proximul plen, cu prelungirea acestuia. „Având în vedere că procesul de învățământ al Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» clasele I-IV se desfășoară în imobilul situat în Timișoara, Piața Unirii nr. 7, aflat în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice din Timișoara, prin retrocedare, având în vedere că contractul de închiriere din 2017, cu o chirie negociată de 12.500 lei/lună expiră în 30 octombrie, având în vedere adresa Liceului Teoretic «Nikolaus Lenau» înregistrată la Primăria Timișoara în 18 iulie, în calitate de chiriaș, și adresa Episcopiei Romano-Catolice prin care și-a dat acordul de prelungire a contractului de închiriere pentru imobil cu același preț, (…) considerăm necesară și oportună inițierea unui proiect de hotărâre privind prelungirea prin act adițional a contractului de închiriere”, scrie în proiectul de hotărâre. PMT va plăti către Episcopia Romano-Catolică în jur de 63.000 de euro în următorii doi ani.

Între timp, în luna iulie, Primăria Timișoara a semnat un contract de 12 milioane de euro cu firma Constructim și subcontractanții Dinu Instal, Ila Vorhaben și Alex-Dia Construct, pentru noul campus al Liceului Lenau. Acesta ar trebui să fie gata în doi ani. Este vorba despre patru noi clădiri, cu o suprafață construită desfășurată de 11.931,10 mp. Altfel spus, vor fi 50 de săli de clasă și alte spații complementare.

About Post Author