Grădină muzicală în Parcul Copiilor. Un proiect Lions a prins viață în mai puțin de jumătate de an

În Parcul Copiilor există, de acum, un loc special, în care culorile, joaca și muzica se îmbină perfect. Vorbim despre o grădină muzicală, la care au contribuit mai mulți timișoreni, care au răspuns, în luna ianuarie, unei invitații a cluburilor Lions din Regiunea Vest District 124 România.

Grădina muzicală a prins viață în mai puțin jumătate de an de la momentul în care a apărut ideea înființării ei. „Este un loc de joacă muzical în aer liber, care le oferă copiilor cu nevoi speciale oportunități de interacțiune și experiențe pozitive cu muzica. Micuţii vor putea să dezvolte abilități muzicale fără să aibă cunoștințe tehnice de a cânta la un instrument”, explicau inițiatorii proiectului, în luna ianuarie. Cluburile Lions din Regiunea Vest Timișoara – District 124 România au organizat, în 24 ianuarie, un eveniment special, intitulat „Hai să dăm mână cu mână”. Cu acea ocazie au fost strânse fonduri pentru amenajarea unei astfel de grădini muzicale.

Acum, în Parcul Copiilor, sunt la dispoziția celor mici instrumente precum xilofon, tobe, sau papilio. „Muzica este un limbaj universal, fără cuvinte, care traversează granițele lingvistice, culturale și sociale. Muzica, și spun asta spcialiștii, unește și creează conexiuni interumane, iar copiii sunt atrași de sunetele melodioase în mod natural”, explică Ramona Olteanu, din parta „leilor”.

Amenajarea grădinii și achiziționarea instrumentelor au costat aproximativ 20.000 euro. Cluburile Lions au donat instrumentele muzicale către Primăria Timișoara. „Mulțumim pentru sprijinul acordat atât celor din PMT, cât și celor de la Horticultura. Parteneriatele între administrația publică și organizațiile neguvernamentale pot genera întotdeauna soluții în folosul comunității”, a mai spus Ramona Olteanu.

About Post Author