Școala gimnazială 1, din Fabric, transformată cu bani din PNRR. Se caută constructor

Școala gimnazială 1

sursa foto: Primăria Timișoara

Una dintre cele mai vechi școli din Timișoara se pregătește să devină „școală verde inteligentă”. Primăria caută o firmă care să facă proiectul tehnic și apoi să și execute reabilitarea Școlii gimnaziale 1, din cartierul Fabric.

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru execuția lucrărilor de proiectare și execuție pentru reabilitarea Școlii Gimnaziale 1, din Fabric, și transformarea în „școală verde inteligentă”.

„Școala nr. 1 din zona Traian este cea mai veche școală din Timișoara, cu foarte multe generații de timișoreni care au învățat aici. Acum, școala se confruntă cu multe provocări – abandon și participare redusă, dar, în ciuda acestor lucruri, în jurul acestor copii există o comunitate de sprijin foarte valoroasă. Tocmai de aceea e în interesul nostru să modernizăm școala și să-i creștem atractivitatea Este unul dintre proiectele noastre prin care investim în școli de cartier, tocmai pentru ca toți copiii din Timișoara să aibă aceleași condiții moderne de studiu și să vină cu plăcere și curiozitate la școală”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Banii sunt din PNRR

Școala gimnazială 1, aflată pe strada Comănești, în Fabric, și atestată din anul 1762, este, de fapt, este a patra școală din Timișoara. Clădirea în care funcționează acum a fost inaugurată în 1849. De atunci, în funcție de creșterea numărului de clase, imobilul a trecut prin mai multe extinderi și reconfigurări ale spațiilor interioare. Este totuși în stare bună, cu degradări moderate și necesită intervenții punctuale de consolidare.

Contractul include proiectarea, obținerea autorizației de construire, execuția lucrărilor conform proiectului tehnic, asistența tehnică din partea proiectantului și obținerea certificatului de performanță energetică. Ofertele pot fi depuse până în 20 mai, la ora 15.

Proiectul este finanțat prin PNRR 2020-2026, în cadrul programului C 5 – Valul Renovării. Valoarea totală estimată este de 10,5 milioan de lei, fără TVA.

Se va lucra la creșterea rezistenței termice a pereților exteriori, va fi înlocuită tâmplăria de pe fațade cu tâmplărie termoizolantă, va fi înlocuită instalația de încălzire centrală, conductele vor fi schimbate și izolate, iar actualele corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri LED.

About Post Author