Încă șase containere – săli de clasă pentru Școala 30 din Timișoara

Generală 30

Până să construiască două corpuri de clădire, primăria cumpără încă șase containere – săli de clasă pentru Școala Generală 30. Licitația este în desfășurare. Deja 150 de copii învață acolo în astfel de construcții, din anul școlar 2018/2019.

În toamna lui 2018, aproape 150 de copii de la Școala 30 au început cursurile în săli de clasă amenajate în construcții modulare speciale, așa-numitele containere. Șase la număr, acestea au costat 110.000 de euro. „Am venit cu ceva inovativ pentru Timișoara, avem șase clase modulare, li se spune containere. Aceste clase din așa-numitele containere sunt spații de învățământ excepționale absolut din toate punctele de vedere. Avem șase clase și grupuri sanitare. Avem un proiect major pentru această școală, vom construi două corpuri de clădire, am depus deja toată documentația pentru a obține fonduri europene. Estimez că în doi-trei ani școala va avea condiții și mai bune decât până acum”, spunea primarul Nicolae Robu, la deschiderea anului școlar.

Până să se apuce de construit mult promisele noi corpuri de clădire, primăria mai cumpără șase containere. Licitația este activă pe SEAP-SICAP, iar suma maximă care poate fi plătită pentru construcțiile modulare este de 514.556 lei, cu TVA, adică aproape 109.000 euro. Ofertele pot fi depuse până în 21 august, la ora 15. Containerele ar trebui să ajungă în cartierul Soarelui în 30 de zile de la semnarea contractului. Primăria promite, de ceva timp, containere similare și la Liceul „Grigore Moisil”, la clădirea de pe Gheorghe Doja, însă acestea nu au fost încă achiziționate.

About Post Author