Proiectul Ecluze pe Bega deschide Portul Cultural Timișoara. Plus invitație la Turbine

ecluze pe bega

Primul weekend Ecluze pe Bega din acest an are dată, așa că treceți-vă în calendar perioada 24 – 26 mai. Altfel spus, unul dintre cele mai faine proiecte care au ținut capul de afiș al anului de capitală culturală al Timișoarei revine cu forțe proaspete. Cu această ocazie se deschid Turbinele și vor avea loc inclusiv tururi ghidate pe apă.

„24-26 mai este primul weekend în care așteptăm navigatori din Serbia să ni se alăture pe apă. Îi va aștepta Portul Cultural Timișoara, situat pe malul drept al Begheiului, în spatele Catedralei, acolo unde sâmbătă seara vom fi în public la unul dintre cei mai tari MC din România, alături de bandul lui”, anunță cei de la Ecluze pe Bega.

Și mai e ceva: peste zi, curioșii sunt invitați la Turbine, adică Uzina de Apă din Plopi, un loc special, care va fi activat prin artă, muzică și joacă. Veți avea ocazia să descoperiți nu doar un monument de arhitectură industrială al Timișoarei, în cadrul tururilor ghidate, dar și peisajul urban al orașului, văzut dintr-o perspectivă nouă, la tururile ghidate pe apă. Construcţia uzinei electrice aflate a început în 1909, aceasta fiind pusă în funcţiune în 3 mai 1910.

Grădina de la intrarea de la Turbine va fi locul perfect în care veți putea să vă relaxați în așteptarea tururilor ghidate, a atelierelor sau a curselor pe Bega. Stați pe aproape, vom reveni cu detalii despre acest weekend care se anunță foarte interesant.

***

Proiectul Ecluze pe Bega / Timișoara – port cultural face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

About Post Author