Campusul Lenau e în grafic, spune primarul Robu. Momentan, suntem în faza vestigiilor

lenau

Nu prea pare ca în zona viitorului campus Lenau se întâmplă ceva, dar, oficial, stăm bine. La patru luni de când a început, teoretic, șantierul, totul este în grafic. Momentan, pe acolo își fac veacul doar arheologii.

La începutul lunii septembrie a fost semnat ordinul de începere pentru șantierul de la viitorul campus al Liceului Lenau. Acesta va fi construit în zona Popa Șapcă – Oituz, va costa 12 milioane de euro și va avea patru corpuri de clădire. Aici vor învăța elevii de la clasa pregătitoare până în clasa a VIII-a. În clădirea de pe str. Gheorghe Lazăr vor rămâne doar liceenii. „După mai bine de 30 de ani se pornește o primă construcție de campus școlar în Timișoara. Am făcut de când sunt primar, extinderi de clădiri școlare, mansardări și am construit corpuri noi, dar o construcție de la zero a unui campus încă nu s-a făcut în acești 30 de ani de la revoluție (…) Una peste alta, cred că avem motive să fim fericiți”, declara primarul Nicolae Robu.

S-au găsit vestigii

Lucrarea este executată de asocierea Constructim – Dinu Instal – Ila Vorhaben – Alex-Dia Construct. Totul ar trebui să fie gata în doi ani. Teoretic. La patru luni de la ceremonia oficială de începere a șantierului, nu s-a făcut aproape nimic. Nu e nimic de mirare, pe undeva, având în vedere că primii care au intrat pe teren au fost arheologii. Fără descărcare arheologică, șantierul nu poate avansa.

Primarul Nicolae Robu spune însă că nu e nimic îngrijorător. „Se lucrează, se face cercetare arheologică, dar se și lucrează. Pe anumite segmente s-au găsit vestigii. Suntem încă în cercetare. Suntem în grafic. Nu știu din perspectiva valorificării cât e de important ce s-a descoperit. În Timișoara nu prea mai sunt acum surprize, se știe ce se descoperă. Ce nu se știe este cum e cel mai potrivit să se valorifice ce se descoperă”, explică edilul șef.

Noul campus va avea o suprafață construită desfășurată de aproape 12.000 mp. Vor fi 48 de săli de clasă, laboratoare, sală de gimnastică și biblioteci. Oricum, până prin luna aprilie, cel mai devreme, e greu de crezut că se va mai mișca vreo piatră. Și n-ar mira pe nimeni dacă cei doi ani prevăzuți în contract se vor face doi ani și jumătate. Sau poate chiar mai mult. Doar la Timișoara se poartă, fiindcă mereu vine iarna și nu se poate lucra.

About Post Author