Moș: O posibilă carantinare a Timișoarei ar avea „consecințe greu de suportat”

Carantina nu este soluția pentru scăderea numărului de cazuri de Covid. Trebuie responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, fiindcă numai așa vom putea trece cu bine peste această perioadă. Este apelul făcut, marți, de vicepreședintele CJ Timiș, Cristian Moș.

moș

Cu o rată de infectare de peste 5 / 1.000 locuitori și în Timiș și de aproape 7 în Timișoara, situația din cel mai vestic județ din țară nu pare să se îmbunătățească. Sunt mai multe localități în carantină, inclusiv comuna Dumbrăvița, dar măsura nu a produs efecte spectaculoase. Vremea bună a scos oricum oamenii din case, iar terasele au fost arhipline în ultimul weekend, cu măsuri de distanțare fizică și purtarea măștii aproape uitate.

În aceste condiții, vicepreședintele CJ Cristian Moș face un apel la responsabilitate.„Locuiesc în Dumbrăvița și știu că măsura carantinării din ultimele luni nu a schimbat în mod semnificativ situația epidemiologică. Polițiștii care au stat zile întregi, în frig, la intrările și ieșirile din localitate pentru a verifica o hârtie (…) puteau să-și folosească timpul altfel. De exemplu, verificând dacă în spațiile publice sunt respectate cu adevărat toate măsurile de prevenție sau verificând zonele rezidențiale unde în weekenduri se presupune că au loc petreceri private. Nu cred că este cazul să ne relaxăm”, notează USR-istul.

„Nu cred într-o carantinare făcută doar de dragul de a spune că am făcut ceva”

Vicepreședintele CJ mai spune că autoritățile ar trebui să facă verificări mai stricte, însă nu carantina este soluția. „În continuare este foarte important să păstrăm distanța socială și să evităm întâlnirile neesențiale. Nu cred că este încă momentul să ne întâlnim cu prietenii de care ne este dor și nici vizitele la rude nu trebuie făcute decât dacă este nevoie să le ducem lucruri esențiale. Oricât de mult ne dorim să ne bucurăm de aerul primăverii, nu e momentul să scoatem măștile de protecție (…) Totodată sunt pentru ridicarea cuantumului amenzilor pentru toți cei care aleg să pună alte persoane în pericol, nerespectând recomandările autorităților. Dar nu cred într-o carantinare făcută doar de dragul de a spune că am făcut ceva”, susține Cristi Moș.

El se declară împotriva mult discutatei carantinări a Timișoarei. „În curând se împlinește un an de când toată viața ne-a fost dată peste cap. Mii de oameni și-au pierdut joburile, mii de mici afaceri au dispărut de parcă nici n-au existat – mi-e foarte teamă că efectele unei posibile carantinări a municipiului Timișoara vor avea consecințe greu de suportat de către comunitatea locală”, conchide vicepreședintele CJ.

La Timișoara urmează să înceapă în scurt timp o ședință a CJSU. Una dintre teme va fi, probabil, ridicare sau prelungirea carantinării localităților în care a fost instituită această măsură în urmă cu două săptămâni.

About Post Author