PSD Timiș a depus 140 de amendamente pe buget. Pentru ce se cer bani

135 de amendamente pentru UAT-uri, dar și bani pentru capitala culturală, institutul oncologic, sala polivalentă, stadion și terminalul de plecări externe de la AIT. Este ceea ce depun cei patru parlamentari PSD la Legea bugetului.

psd timiș

Alfred Simonis, Sorin Grindeanu și Eugen Dogariu

Legea bugetului de stat a intrat joi în dezbaterea parlamentului. Cei patru parlamentari PSD din Timiș au depus 140 de amendamente și cer colegilor de la alte partide să le susțină.

Demersurile noastre încearcă să aducă plusvaloare într-o serie de domenii extrem de complexe: Timișoara – Capitală Europeană Culturală, Institutul Regional de Oncologie, Terminal plecări – curse externe la Aeroportul Internațional din Timișoara, sala polivalentă și stadion. Am vizat, de asemenea, pe lângă aceste investiții majore, încă 135 de obiective punctuale pe care le-am primit de la reprezentanți ai majorității U.A.T.-urilor din Timiș, indiferent de culoarea politică a primarilor, chiar și de la primari PNL (…) Cred că a venit momentul să lăsăm deoparte disputele politicianiste, diferențele doctrinare și să ne raliem cu toții unui numitor comun: dezvoltarea investițiilor majore și strategice pentru județul Timiș!”, spune Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaților.

Social-democrații cer, de exemplu, 25 milioane de lei, „pentru acțiuni pregătitoare privind evenimentul capitală europeană a culturii”, bani care vor merge la PMT. De asemenea, sunt solicitate 10 milioane de lei pentru Institutul Oncologic, 5 milioane de lei pentru Sala Polivalentă și 10 milioane de lei pentru stadion. Încă aproximativ 4 milioane ar trebui să meargă către terminalul Plecări Curse Externe de la AIT. Amendamentele sunt semnate de deputații Sorin Grindeanu și Alfred Simonis, respectiv senatorii Eugen Dogariu și Sebastian Răducanu.

Ce vrea PSD Timiș

Sunt și 135 de amendamente, în total 73 milioane de lei, pentru investiții în localitățile din județ. Suma este împărțită astfel: 33 milioane de lei, pentru proiecte de investiții ale comunelor, orașelor și municipiilor, și 40 milioane de lei, pentru cofinanțarea proiectelor din investiții cu finanțare din fonduri europene.

Lista completă a amendamentelor poate fi consultată aici. Pe listă se regăsesc capele mortuare, investiții în străzi, canalizări, rețele de apă și de gaz. Sunt, de asemenea, și complexuri sportive, modernizări de rețele de iluminat public și școli. PSD-iștii cer, de exemplu, 15 milioane de lei pentru un centru social multifuncțional, respectiv 10 milioane de lei pentru un bazin de înot, ambele în Giroc.

De joi până sâmbătă, proiectul de buget va fi dezbătut în comisiile de specialitate. Dezbaterea în plen va avea loc luni, iar marți, pe 2 martie, va fi dat votul în plenul reunit al parlamentului. Social-democrații au anunțat deja că vor depune mii de amendamente la buget. Liberalii au stabilit că nu vor depune niciun amendament, pentru a nu pune presiune pe buget. Același lucru îl vor face și partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR.