PSD Timiș pune 200 amendamente la buget. Ce vor social-democrații

sorin grindeanu

PSD depune amendamente la proiectul legii bugetului. Vor fi cerute creșteri de alocații pentru copii, salarii de bugetari și pensii și bugetul de la Culte. Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte PSD, spune că numai din Timiș vor fi în jur de 200 de amendamente.

Guvernul Cîțu a adoptat proiectul legii bugetului și legii asigurărilor, precum și o ordonanță de urgență. Acestea prevăd păstrarea pensiilor, salariilor bugetarilor și alocațiilor pentru copii la nivelul din decembrie 2020. Toate merg în parlament, pentru dezbatere. PSD va depune mai multe amendamente.

Deputatul de Timiș Sorin Grindeanu, fost premier, a anunțat că PSD vrea creșterea pensiei minime de la 800 de lei la 984 de lei, pentru cei care au sub 10 ani de vechime, și de la 800 la 1.107 lei, pentru vechime mai mare de 10 ani. Se va solicita și creșterea punctului de pensie de la 1.442 de lei la 1.775 lei, la 1 martie, respectiv 1.875 lei, la 1 septembrie.

Din Timiș vin cam 200 de amendamente

Grindeanu a mai spus că social-democrații vor cere bani la buget și pentru 200 de centre medicale comunitare, care să preia o parte din asistență medicală pentru a degreva spitalele. „Va fi depus și un amendament pentru Culte. Este cel mai mic buget, aproape inexistent, pentu acest capitol. Avem, indiferent semnale din partea cultelor și un strigăt, dacă vreți, care s-a transmis către fiecare parlamentar PSD că propunerea este o bătaie de joc la acest capitol”, a afirmat prim-vicepreședintele PSD, într-o conferință de presă. 

Sorin Grindeanu mai spune că, în final, vor fi, probabil, câteva mii de amendamente de la PSD. „Vă dau exemplul circumscripției din care vin. Di Timiș, împreună cu colegii mei social-democrați, vom depune în jur de 200 de amendamente”, a conchis deputatul. 

About Post Author