A șasea oară, poate cu noroc. Primăria Timișoara caută iar constructor pentru noile străzi din zona Oituz

Oituz - Popa Șapcă

Primăria Timișoara insistă. A scos la licitație, pentru a treia oară în 2020 și a șasea oară din 2016, amenajarea celor noi două străzi din zona Oituz-Popa Șapcă. Până acum, toate procedurile au fost anulate din lipsă de ofertanți.

Cele două noi străzi din zona Oituz, spun cei de la PMT, vor face mai ușor traficul în zona Punctele Cardinale. Primăria Timișoara se străduiește din 2016 să găsească o firmă interesată de această lucrare. Numai în 2020 au fost deja două licitații. Acum a pornit cea de-a treia. În total, s-a ajuns la încercarea cu numărul șase.

Se caută, practic, constructor pentru „obiectivul de investiții «Realizarea drumurilor de legatură și a utilităților aferente, între str. Popa Șapcă, Calea Aradului și str. Oituz”. Potrivit anunțului publicat în SEAP, se va lucra „în interiorul careului format din străzile Oituz și Popa Șapcă, respectiv Penitenciar și zona de blocuri de pe Calea Aradului”. Se vor face „amenajare carosabil, amenajare trotuare – lucrări hidroedilitare: alimentare cu apă potabilă și tehnologică, canalizare menajeră și pluvială – lucrari electrice”.

O stradă va avea 276 metri, între Popa Șapcă și Intrarea Doinei, cu ieșire în Calea Al. I. Cuza. A doua va avea 169 metri și va fi „amplasată pe direcţia nord-sud, racordându-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1 (Strada 2)”.

Ofertele sunt așteptate până în 21 iulie, iar suma maximă de primărie este, la fel ca la ultimele două licitație, de 5,9 milioane de lei, cu TVA, adică 1,2 milioane de euro. Șantierul este estimat să dureze șase luni.

About Post Author