Pasarela Gelu a ratat și al treilea termen de finalizare. Al patrulea n-a fost anunțat

pasarela gelu

captură: frameD Future PRODUCTIONS

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul. E o vorbă veche, transpusă în fapt în cartierul Iosefin, mai exact la Pasarela Gelu. Constructorul contractat de primărie a „reușit” să nu respecte nici al treilea termen de finalizare a șantierului, asta după ce, la începutul săptămânii, a avariat și rețeaua de apă a orașului. Dinspre municipalitate… liniște totală.

În 11 martie, primăria anunța că Pasarela Gelu va fi gata până în 27 aprilie. „Reconstrucția pasarelei Gelu, investiție suportată integral de la bugetul local de Primăria Timișoara, intră în etapele finale de execuție. După demolarea vechii pasarele, este gata în proporție de 75% și una dintre cele mai complexe etape ale investiției, respectiv reconstrucția podului. Urmează să fie realizate bordurile, parapeții, pavajul, hidroizolația. După finalizarea podului, vor fi amenajate spațiile verzi, zonele pentru pietoni, pistele de biciclete și iluminatul arhitectural”, suna comunicatul oficial.

pasarela gelu
captură: frameD Future PRODUCTIONS

Șantierul de la Pasarela Gelu costă peste 12 milioane de lei, cu TVA, bani de la bugetul local. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în noiembrie 2023, dar constructorul – adică asocierea PAB România – Instal Group – Elecon Plus SRL – a solicitat trei termene de prelungire. Ultimul a expirat sâmbătă, 27 aprilie, fără ca „sezonul de biciclit” să înceapă, așa cum anunța primarul Dominic Fritz, prin luna februarie.

Liniște și pace

Noua pasarelă, la care de altfel nu mai e mult de lucru, va avea rampe de acces, în loc de scări, o lățime de până la 8 metri, pentru pietoni și bicicliști, dar și spații verzi. La începutul săptămânii, Aquatim anunță că firma care lucrează la pasarelă afectase rețeaua de apă, așa că a fost nevoie de o intervenție de urgență, pentru a nu lăsa un întreg cartier „pe sec”.

Altfel, deși zorită să anunțe mereu vreun strat nou de asfalt, un geam montat sau încă o țiglă pusă pe vreun acoperiș, de această dată, primăria tace mâlc.

About Post Author