Începe FEST – FDR. 13 cu noroc pentru iubitorii de teatru

fest - fdr

Primul spectacol din FEST-FDR – S.O.S.2020 e programat duminică, 13 septembrie. Începe noua ediție a Festivalului European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești. Durează două săptămâni, iar în program au fost incluse 15 spectacole.

Cele 15 spectacole prezentate în festival au fost selecționate de Teatrologul Oana Borș a selectat 15 spectacole, pentru că, respectând toate normele de prevenție, „ne încăpățânăm să lăsăm ca FEST-FDR să își trăiască, firesc, normalitatea dintotdeauna”. Ediția din acest an a festivalul este, mai mult decât oricând, un semn de speranță, deopotrivă pentru actori și spectatori.

„Arta devine tot mai mult o formă de a ne păstra umanitatea și de a rămâne pe «cărarea din cărămizi galbene», cea care ne duce în Oz – cu alte cuvinte, în miezul propriei noastre imaginații –, cea care ne deschide drumul către speranță și către întâlnirea cu noi înșine. Viitorul este responsabilitatea fiecăruia dintre noi, iar implicarea sau neimplicarea nu se datorează altcuiva decât nouă înșine”, spune Ada Hausvater, managerul Teatrului Național.

Ion Caramitru și Oana Pellea, în spectacolul de deschidere

Festivalul începe duminică, 13 septembrie, la ora 20, la Sala 2 – Scena Outdoor, cu „Jurnal de România.1989”, un spectacol al Teatrului Național din București, semnat de Carmen Lidia Vidu. Publicul se vor putea întâlni din nou cu Ion Caramitru și Oana Pellea, cărora li se alătură Florentina Țilea și Daniel Badale. Spectacolul cercetează un moment de răscruce în istoria României – Revoluția din 1989.

Miercuri, 16 septembrie, de la ora 20, tot la Sala 2 – Scena Outdoor, Reactor de creație și experiment din Cluj prezintă „Totul e bine când se termină”, de Andreea Tănase. Actorii Paula Rotar și Paul Socol ne invită în universul intim al vieții de cuplu, unde doi oameni sărbătoresc cea mai importantă zi din viața lor.

Programul detaliat al festivalului poate fi găsit aici. Biletele pot fi cumpărate online. FEST – FDR este organizat de Teatrul Național Timișoara, cu sprijinul primăriei și al consiliului local.

About Post Author