Tectonica norilor, noul spectacol de la Teatrul German. Chiar o premieră mondială

tectonica norilor

Repetiții la noua premieră „Tectonica norilor”, la TGST

Prima montare din lume în limba germană a piesei „Tectonica norilor”, scrisă de José Rivera, va putea fi văzută la Timișoara, la început de iunie. Atunci va avea loc premiera, la Teatrul German, în regia lui László Bocsárdi.

„Tectonica norilor”, de José Rivera, spune povestea a doi străini care se întâlnesc întâmplător într-un mic sat din Anzi. Celestina se mută în acest sat pentru a se ascunde de trecutul ei. Acolo îl întâlnește pe Aníbal, un bărbat singuratic, care se simte înstrăinat de comunitate. Când Celestina și Aníbal se întâlnesc, se formează o legătură inexplicabilă între ei, alimentată de fascinația lor comună pentru tectonica norilor – o legendă străveche din sat care spune că norii pot transporta și influența amintirile oamenilor.

Teatrul German de Stat anunță, așadar, începerea repetițiilor la acest nou spctacol, la care premiera va avea loc în 6 iunie 2024, la ora 19.30.

Regia spectacolului îi aparține lui László Bocsárdi, decorurile sunt semnate de József Bartha, costumele de Zsuzsanna Szőke, iar muzica îi aparține lui Magor Bocsárdi. Light Design-ul este făcut de Sándor Baumgarten, machiajul este al Bojiței Ilici, iar dramaturgia este semnată de Lucian Vărșăndan. Din distribuție fac parte Silvia Török, Marc Illich, Harald Weisz și Dana Borteanu.

Autor de piese de teatru, José Rivera este primul scenarist portorican nominalizat la Premiil Oscar, pentru „The Motorcycle Diaries”. A studiat scenriul de film cu Gabriel García Márquez, la Sundance Institute. „Tectonica norilor” a fost publicată în 1995 și va fi montată pentru prima dată în lume în limba germană, la Timișoara.

About Post Author