20 ianuarie 2021

Festivalul Fanfarelor, ediție specială la Muzeul Satului Bănățean

festivalul fanfarelor

Festivalul Fanfarelor are loc, la acest sfârșit de săptămână, la Muzeul Satului Bănățean. Cinci fanfare renumite în zona Banatului vor recrea, muzical, atmosfera acestei părți de țară. Intrarea este liberă, cu respectarea regulilor de distanțare impuse de pandemie.

Festivalul Fanfarelor, organizat de CCAJT, este deja o manifestare cu tradiție la Timișoara. În acest an va fi puțin altfel, fără paradă prin centrul orașului, însă bucuria întâlnirii dintre artiști și public rămâne aceeași. Sunteți așteptați, așadar, duminică, 13 septembrie, de la ora 16, la Muzeul Satului Bănățean.

Fanfara Mercina, din satul Mercina, comuna Vărădia, județul Caraș-Severin, cunoscută și sub numele de Doinitorii Carașului, a fost înființată acum 128 de ani. Are în componență 11 instrumentiști, coordonați de Gelu Coacă, iar repertoriul cuprinde brâuri, doine, hore și marșuri.

Fanfara Giroc are o istorie deosebită, probabil unică în țară. Înființată în 1928, a fost preluată, doi ani mai târziu, de străbunicul celui care o coordonează acum. Timp de nouă decenii, fanfara din Giroc a fost condusă de familia Pascotă – străbunicul, bunicul, tatăl și fiul Ionel Pascotă. Fanfara este dirijată de Ilie Obeșterescu și are în componență 15 instrumentiști.

Fanfara Pro Amiciția a luat ființă în anul 2003, pe structura fostei fanfare a Garnizoanei Militare din Timișoara. Grupul este compus din 10 instrumentiști, coordonați de Dan Didovici, iar solistul fanfarei este Dana Varadi.

Fanfara Banaten Musikanter a fost fondată în 2017 și are în componență 11 instrumentiști, coordonați de Iosif Dorel Antal. El și Emil Zău sunt și soliști vocali. Fanfara are în repertoriu muzică germană, muzică ușoară, dar și folclor românesc, sârbesc și maghiar.

Invitații speciali ai festivalului sunt cei de la Seven’s TM Show Band. Formația înființată în 2016 și este compusă din șapte instrumentiști, toți muzicieni de calibru ai scene lirice și simfonice timișorene. Fanfara este coordonată de pianistul Aurel Dragalina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: