CJ Timiș se pregătește să demoleze stadionul. Întâi trebuie să-i dea voie guvernul

stadion

Stadionul „Dan Păltinișanu”

Consiliul Județean Timiș a lansat licitația pentru găsirea unei firme care să facă documentația în baza căreia va fi demolat actualul stadion „Dan Păltinișanu”. E primul pas, iar CJ îl face în condițiile în care nici măcar studiul de fezabilitate pentru ridicarea unei noi arene nu a fost predat către Compania Națională de Investiții.

CJ Timiș pregătește demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. Valoarea estimată a contractului pentru serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru „Întocmire documentație pentru dezafectare stadion «Dan Păltinișanu» în vederea realizării obiectivului de investiție publică «Construire Stadion cu capacitate de 30.000 de locuri»” este de 543.000 lei, cu TVA inclus. Anunțul de licitație a fost publicat în SEAP, iar ofertele pot fi depuse până în 6 iulie.

Contractul va avea o clauză suspensivă. Ordinul de începere pentru întocmirea documentației, care trebuie finalizată în 95 de zile, nu va emis decât după aprobarea a două hotărâri de guvern. Una vizează principalii indicatori tehnico-economici (faza studiu de fezabilitate) și sursele de finanțare, iar a doua se referă demolarea vechiului stadion și construirea unuia nou, pe același amplasament.

SF-ul încă nu a fost predat la CNI

CJ Timiș are din 16 mai și certificat de urbanism pentru noul stadion. Compania Națională de Investiții a a atribuit contractul pentru „studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate și alte studii de specialitate” în ianuarie 2020. Lucrează la această documentație asocierea Lucian Simion Arhitectură – Construcții Erbașu, din București.

În iunie 2021, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției. Suma estimată pentru „construire stadion cu capacitate de 30.000 de locuri, strada Ștefan Covaci nr.1” este de 600,2 milioane de lei. CJ Timiș ar trebui să dea 54,5 milioane de lei, iar restul bani vine de la CNI. Studiul de fezabilitate nu a fost încă predat către CNI. De el depinde hotărârea de guvern care va aproba demolarea vechii arene.

About Post Author