Palatul Poștelor intră în șantier de reabilitare. A fost semnat contractul

palatul poștelor

Directorul general al Companiei Naționale Poștă Română S.A., Valentin Ștefan, a semnat, joi, contractul pentru demararea lucrărilor de la Palatul Poștelor. Compania încearcă de cinci ani să facă această reabilitare.

„Pentru mine este un proiect foarte important pentru care m-am luptat să devină realitate și în spatele căruia există o documentare serioasă. Mă bucur că vom putea reda timișorenilor acest simbol al orașului și că într-un timp relativ scurt, vom vedea din nou strălucirea acestei clădiri emblematice”, anunță Adrian Lulciuc, directorul Regionalei de Poștă Timișoara.

CN Poșta Română SA a scos la licitație, la jumătatea lunii martie, contractul pentru „reabilitare fațade și tâmplărie la OJP Timiș + OP Timișoara 1, B-dul Revoluției din 1989 – lucrări rest de executat”. Suma maximă oferită era de 12,5 milioane de lei, cu TVA. Șantierul a început în 2017, dar contractul cu firma care l-a câștigat a fost reziliat în 2018. Acum sunt propuse intervenții „absolut necesare asupra construcției”. Vor fi reparate elementele decorative, ancadramentele, coloanele și capitelurile. Fațada va fi refăcută și vor fi restaurate elementele de feronerie. De asemenea, va fi refăcut acoperișul.

Au fost două oferte, din partea a două asocieri: Constructim SA – CBM Elpro Instal, respectiv T.T. & Co Solaria Grup – Euras – Betavolt Alpine. În urma analizării lor a fost aleasă câștigătoare propunerea depusă de cei de la Constructim. Palatul Poștelor și Telecomunicațiilor din Timișoara are peste 300 de încăperi, inclusiv o sală de spectacole cu o capacitate de 150 de locuri, în prezent într-o stare foarte proastă. Durata contractului este de 45 de luni, dar ea include și perioada de garanție a lucrărilor.

About Post Author