Ovidiu Megan, director executiv la TM2023. În trei luni se face și procedură de selecție

ovidiu Megan

Asociația TM023 are un nou director executiv. Consiliul director l-a desemnat, în unanimitate, în această funcție pe Ovidiu Megan, directorul general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara.

Ovidiu Megan va ocupa această funcție timp de trei luni, timp în care Asociația TM2023 va derula o procedură deschisă de selecție pentru această poziție. Megan a fost prorector al UVT, decan al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor și director al Departamentului de Accesare și Implementare Proiecte al UVT. În primăvara lui 2021 a câștigat concursul organizat de primărie, pentru funcția de director general al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara. La concursul respectiv nu s-a știu câți candidați au fost și care au fost măcar rezultatele interviului.

Ovidiu Megan este, de asemenea, unul dintre principalii organizatori ai Flight Festival, singurul festival de muzică, artă și tehnologie din țară. Evenimentul a primit finanțare recent de la CJ Timiș, la secțiunea Capitală Europeană a Culturii, lucru care a născut unele nemulțumiri în sectorul cultural.

Asociația TM2023 este, în acest moment, o structurală mai degrabă formală, pentru că nu prea mai are nici angajați. Conform OG 83, care modifică OUG 42 / 2019, asociația se a ocupa de partea de comunicare și promovare a capitalei culturale, dar se va asigura și că proiectul va fi implementat corespunzător de Centrul de Proiecte al PMT și Centrul de Cultură și Artă al CJ Timiș.