Se face, în sfârșit, șoseaua către Drumul Boilor! Șantier de opt luni și 3,5 milioane de euro

sdm

În sfârșit, Primăria Timișoara semnează contractul pentru șoseaua de aproape 2 kilometri care va lega Moșnița de Drumul Boilor. Aici va lucra una dintre firmele care au avut mai multe contracte cu PMT în ultimii ani. Costă aproape 3,5 milioane de euro și va fi gata în opt luni. Mai trebuie acum și diriginte de șantier.

În 2015 au fost aprobate studiul de fezabilitate și traseul șoselei care pleacă de la intersecția Calea Moșniței – str. Albăstrelelor și duce direct în Drumul Boilor, sau DC149. A durat însă aproape o eternitate rezolvarea problemelor cu proprietarii aflați pe traseul șoselei, iar apoi, cele legate de obținerea avizelor. S-a reușit în cele din urmă finalizarea licitației pentru execuție, câștigată de Super Construct. Lucrările erau estimate la 16,46 milioane de lei, cu TVA, însă prețul final este de 16,38 milioane lei, cu TVA. Adică în jur de 3,5 milioane de euro.

„A fost finalizată licitația și urmează să semnăm contractul de execuție pentru amenajare drum de legătură între Calea Moșniței și DC149. Executant va fi asocierea dintre Super Construct – lider, Romtim Instal și Electroechipament Industrial. Subcontractant este Trans AR Trust Instalații. Termenul de execuție este de opt luni”, a spus primarul Nicolae Robu. Noul drum va fi creat de la zero, are aproape 2 kilometri, câte o o bandă pe sens, piste de biciclete, trotuare, dar și iluminat public.

Mai trebuie finalizată licitația pentru desemnarea dirigintelui de șantier, procedură estimată să se încheie săptămâna viitoare, după care se poate trece efectiv la muncă. Super Construct este firma care a lărgit la patru benzi Calea Martirilor, care a făcut amenajarea de pe strada Versului, iar acum lucrează la Podul Eroilor.

About Post Author