Covid în Timiș: A treia școală cu ore doar online. Rata de infectare este de 0,48 la mie

coronavirus

A treia școală din Timișoara care intră în scenariul roșu este Liceul Teologic Penticostal Logos. În ultimele 24 de ore, în Timiș au fost 57 de noi îmbolnăviri de Covid, din care 32 în Timișoara. Sunt 10 focare în județ.

Prefectul Liliana Oneț a convocat, duminică, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. S-a luat astfel decizia de schimbare a scenariului pentru desfășurarea cursurilor la Liceul Teologic Penticostal Logos din Timișoara. „Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost luată din cauza faptului că, la nivelul școlii, au apărut cinci cazuri de infectare ale cadrelor didactice cu virusul SARS COV2. Se suspendă temporar activitățile didactice care presupun prezența față în față la Liceul Teologic Penticostal Logos, cursurile desfășurându-se on line (scenariul roșu)”, transmite prefectura. Hotărârea se aplică pentru 14 zile, începând cu 21 septembrie.

În Timiș au fost confirmate cu Covid, în ultimele 24 de ore, 57 de persoane. Acestea sunt din Timișoara – 32, Lugoj – 3, Giroc – 5,Parța – 4, Pesac – 2, Ohaba Forgaci (Boldur) – 2, Dumbrăvița – 2, Bencecu de Sus (Pișchia)- 1, Dudeștii Vechi – 1, Giarmata Vii – 1, Moșnia Nouă – 1, Peciu Nou – 1, Voiteg – 1 și Periam – 1.

Sunt internați 150 de pacienți, din care 16 la Terapie Intensivă. Rata de infectare la mia de locuitori este 0,48.

About Post Author