Premierul Marcel Ciolacu, la Timișoara: E un semnal clar pe care Guvernul României îl dă, în semn de respect pentru locuitorii din Timiș

Guvernul României s-a întrunit pentru prima dată la Timișoara, într-o ședință în care a fost aprobată, în sfârșit, investiția de la viitorul stadion. Premierul Marcel Ciolacu a spus că această ședință a fost organizată aici „în semn de respect, pentru că Timișul merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale mari, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României”.

Nouă miniștri au participat fizic la ședința organizată într-una din sălile Prefecturii Timiș și care s-a încheiat în aproximativ jumătate de oră.

Noul stadion de 30.000 de locuri, Institutul Regional Oncologic, amenajarea punctului de trecere frontieră cu Ungaria de la Beba Veche și plata pensiilor înainte de sărbătorile de Paști au fost punctele de pe ordinea de zi a Guvernului României.

„A început să îmi placă foarte mult aici la dumneavoastră. Se construiește mult și, pentru că tot vin atât de des, n-ar fi mai simplu să-mi fac flotant aici? În primul rând, adoptăm azi hotărârea de guvern care ne permite plata pensiilor înaintea Sărbătorilor de Paști. Este un gest firesc de respect față de seniorii României. Știu că va fi mult de muncă în ministere, case de pensii, poștă, bănci. Dar cred că toți cei implicați care au un părinte, o bunică sau un unchi își dau seama cât de mult contează acest gest, mai ales înaintea unei asemenea sărbători”, a spus, în deschiderea ședinței, Marcel Ciolacu.

„Am vrut să facem această ședință de guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale mari, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României (…) Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat: Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună. Vrem să schimbăm această situație și de aceea am venit astăzi cu proiecte concrete, care au un impact major asupra dezvoltării județului”, a continuat acesta.

Institut oncologic și stadion

„Demarăm procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale.

Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. Un alt proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut (…) m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara. Le-am promis că vom demara acest proiect și azi, ne ținem de cuvânt”, a mai spus Ciolacu.

Practic, Compania Națională de Investiții a preluat investiția de la Institutul Oncologic, finanțat cu 1,1 miliarde de lei, din PNRR.

About Post Author