Concurs de gătit la Otelec. Unii bucătari vin pe apă din Serbia și tot cu vaporul pot merge și timișorenii

otelec

Din Titel, în Serbia, locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre, o echipă de bucătari sârbi vine la Otelec cu vaporul să… gătească. În comună are loc un tradițional concurs de gastronomie la care, în premieră, unii invitați sosesc pe apă. Un semn că Otelecul poate deveni o destinație serioasă de turism durabil.

Concursul internațional de gastronomie de la Otelec are deja nouă ani tradiție și, în aecst an, se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, pe terenul de lângă Portul Otelec. Însă e prima dată când participanții vor veni altfel decât cu mașina!

Concursul internațional de gastronomie este organizat de Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért și aduce în acest an, pe malurile Begăi, 16 echipe din România, Serbia și Ungaria. „Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, explică Ștefan Kozma, președintele asociației.

Juriul va lua în considerare nu doar mâncarea, ci și felul în care se pregătește rețeta, cum se face curățenie la locul pregătirii și chiar cum se distrează echipa. „Este un eveniment pentru promovarea culturii și gastronomiei locale, dar și a comunității. Concursul va începe la ora 9, cu pregătirea echipelor, și va dura până la ora 13, când are loc jurizarea. După concurs, toți oamenii pot degusta felurile de mâncare pregătite”, mai spune Kozma.

Vaporaș special de la STPT

În plus, STPT te ajută să ajungi și tu la Otelec pe apă. La dispoziția doritorilor va fi pusă la dispoziție o cursă specială de vaporetto, cu un număr limitat de 45 de locuri. Costul biletelor dus-întors este de 40 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii peste 7 ani.

Vaporașul va pleaca de la stația Catedrala Mitropolitană spre Otelec la ora 8,30, iar întoarcerea spre Timișoara este programată din Portul Otelec, la ora 17. Poți să îți rezervi locul pe vaporetto până vineri, la numărul de telefon 0740-318 101, orele 8 și 16. STPT oferă și o cursă specială de autobuz pentru retur, cu plecare din Otelec la ora 19. Îmbarcarea se va face pe baza biletului achiziționat la plecarea din Timișoara, cu vaporașul.

Pe durata zilei, în Otelec poți vizita artiști locali și poți participa și la alte activități.

About Post Author