CNAIR va debloca licitația pentru Centura de Vest

centura de vest

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins, pe fond, contestația ARL Cluj (Strabag), pentru licitația de la Centura de Vest a Timișoarei. CNAIR poate debloca așadar licitația, stabilind un nou termen pentru depunere ofertelor.

Licitația pentru Centura de Vest a fost suspendată după ce ARL Cluj (Strabag) a contestat procedura la CNSC, invocând neclarități și modificări ale caietului de sarcini. După lansarea licitației, constructorii au depus peste 200 solicitări de clarificări cu întrebări tehnice. S-a cerut, de asemenea, prelungirea termenului de depunere a ofertelor, astfel încât acestea să poată fi întocmite pe baza răspunsurilor CNAIR.

După respingerea contestației depuse la CNSC, CNAIR poate stabili un nou termen pentru depunerea ofertelor, cel inițial fiind 29 martie.

Centura de Vst are o lungime de 13 km și profil de drum rapid 2X2, spre deosebire de Centura de Nord, respectiv Sud, care au cât o bandă pe sens. Contractul include și 10 așa-numite „lucrări de artă”, din care trei de o complexitate tehnică ridicată. Este vorba despre un pasaj de 750 m pe varianta de ocolire peste DN59+Pasaj peste CF100, un pasaj de 450 m pe varianta de ocolire peste DN 6 și CFR133, respectiv un pod de 450 m pe varianta de ocolire peste râul Bega și peste rezervoarele de nămol.

Pe Centura de Vest vor fi amenajate, de asemenea, patru noduri rutiere: la intersecția cu DN69 (E671) și Drumul național Centura Timișoara; la intersecția cu DN6; la intersecția cu DN59A; la intersecția cu Radiala Nouă de Vest. Contractul are o valoare estimată de 2 miliarde lei și un termen de execuție de 30 de luni – 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

About Post Author