Campion la motociclism, corigent la integritate. Ionel Pascotă, din nou în vizorul ANI

Ionel Pascotă are, din nou, probleme de integritate. ANI spune că acesta nu poate justifica peste 100.000 de euro și a sesizat Parchetul. În 2013, Pascotă, la acea vreme consilier local PSD la Giroc, a fost găsit incompatibil și acum are interdicție de a ocupa funcții publice.

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 296.057,02 lei și 56.100 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către Pascotă Ionel Petru, în perioada 22 iunie 2012 – 22 iunie 2016”, anunță, sec, ANI. Instituția a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara.

Pascotă, campion la motociclism, a fost, în perioada 2012-2016, consilier local din partea PSD în comuna Giroc. Potrivit ANI, „în declarațiile de avere depuse în anii 2014, 2015 și 2016, el nu a declarat veniturile obținute”. În aceste condiții, inspectorii de integritate au sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.

Ionel Pascotă, antecedent cu ANI în 2013

Nu e prima dată când Ionel Pascotă este luat la ochi de ANI. În decembrie 2013, instituția a constatat o stare de incompatibilitate în ceea ce-l privește.„Ionel Petru Pascotă se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 ianuarie 2010, întrucât SC Pascotă Racing SRL (societate în cadrul căreia acesta a deținut calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat, în perioada 2010 – 2012, contracte de prestări servicii și de lucrări cu SC Giroceana SRL (societate înființată de Primăria Giroc), bunurile vândute fiind la un preț superior prețului pieței”, preciza comunicatul ANI.

Deși primarul Ionel Toma îi lua apărarea lui Pascotă, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât altceva. Printr-o decizie din martie 2017, care menține raportul ANI, Pascotă se află sub o interdicție de 3 ani de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică.

About Post Author