Stele Michelin și Lacroix. Provocare la Facultatea de Arhitectură

michelin

Stele Michelin și Lacroix. Iată cele două teme pe care au fost nevoiți să le respecte studenții de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnica Timișoara. Masteranzii din anul I au avut de proiectat un restaurant de poveste de la Avignon.

Studenții-arhitecți de la masteratul „Tendințe, materiale și tehnologii noi în arhitectura de interior” au fost puși în fața unei provocări… interesante. Scenariul propune amenajarea unui restaurant de lux într-o clădire istorică din orașul Avignon. Restaurantul va fi co-finanțat de două noi stele ale gastronomiei franceze, proaspeți recipienți ai celei de a treia stele Michelin, și Casa de Modă Christian Lacroix.

E vorba de un restaurant de nișă, care se adresează unui segment select de clientelă, format în principal din profesioniști și oameni de teatru, cu vârste cuprinse 40 și 65 de ani, care apreciază cultura franceză, teatrul de avangardă și bucătăria fină. Restaurantul de poveste se numește „Lou Cantagril” (Greierele care cântă, în provensală). Proiectele realizate de studenți, coordonați de arh. dr. ing. Mihai Muțiu și dr. arh. Cristina Povian, vor fi reunite în cadrul unei expoziții al cărei vernisaj va avea loc joi, 4 iulie, la ora 12, la Biblioteca Centrală a UPT.

About Post Author