Buni la fizică. Universitatea de Vest, în Top 500 Shanghai

universitatea de vest

Universitatea de Vest a fost inclusă, în acest an, în Topul Shanghai cu domeniul Fizică. E pentru a treia oară când UVT prinde un loc în primele 500 în acest clasament. Este, de asemenea, o veste bună pentru universitate care nu a fost inclusă în acest an în World University Rankings QS.

Universitatea de Vest a fost plasată, pentru a treia oară, de specialiștii Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects, în mult râvnitul top 500. „Suntem în fața unei noi confirmări și recunoașteri internaționale a calității școlii de fizică de la UVT, calitate ce reflectă rezultatele în domeniile educației și cercetării ale colectivului Facultății de Fizică. Relativ recent, UVT, cu aportul semnificativ al Fizicii, a câștigat premiul Scopus Award Romania, pentru excelență în colaborările internaționale”, spune rectorul universității, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Clasificarea Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects, dezvoltată de Universitatea Jiao Tong Shanghai din China, a fost publicată, pentru prima dată, în 2009. Topul Shanghai este un punct de referință în strategiile unor universități care doresc să fie actori de nivel internațional în mediul academic. Informații suplimentare se găsesc aici.

Universitatea de Vest este inclusă și în Times Higher Education Subject Rankings, cu domeniul Științe fizice, alături de alte două universități din România. Subdomeniile aferente domeniului Științe fizice sunt Fizică, Matematică, Chimie și Științe ale pământului. În luna iunie, când a fost publicat World University Rankings QS, UVT nu a mai fost inclusă în acest clasament. Din România au prins un loc doar Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea București.

About Post Author