Sala de sport de la Școala Generală 25 are, în sfârșit, autorizație de construire

generală 25

La un an și jumătate de când există finanțarea, va începe, în sfârșit, șantierul de la sala de sport de la Școala Generală 25. Primăria Timișoara a emis autorizația de construire, după ce a fost nevoie de unele modificări la proiect.

Licitația pentru construirea sălii de sport de la Școala Generală 25 a pornit în noiembrie 2020. Contractul de finanțare, cu bani europeni, prin POR, este semnat încă din vara lui 2019. În primăvara anului 2021 a fost semnat și contractul de execuție. „Am pornit primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara, la Școala 25, unde am semnat contractul de execuție. Valoarea este de 7,6 milioane de lei, cu TVA, marea majoritate din fonduri europene. Durata contractului este de 12 luni. Vedem dacă și firma reușește să execute”, declara, în aprilie anul trecut, primarul Dominic Fritz.

Abia în 11 octombrie a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor, după ce a clarificată „problema tehnică identificată de executant în Proiectul Tehnic”. Potrivit reprezentanților PMT, au fost făcute „ajustări de materiale de construcție și a fost inclusă și posibilitatea folosirii OG 15 în timpul proiectului, în cazul în care unele prețuri au crescut”.

În 18 ianuarie, Primăria Timișoara a emis autorizația de construire pentru „lucrari de tip a) Modificare de temă la autorizația de construire cu nr. 640/04.08.2020 – Lucrari de tip a) – Constructii pentru invatamant – Reautorizare lucrari autorizate cu A.C. 556 /26.04.2018 – ” Construire (extindere) sala de sport in regim parter la Școala Generală nr. 25”.

Pe șantierul care va deschis, probabil, de îndată ce va permite vremea vor lucra Extra Prompt și Constructim.