Se face pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata. Cu bani din bugetul participativ al CJ Timiș

pistă de biciclete

CJ Timiș și Primăria Dumbrăvița se vor asocia pentru realizarea proiectului care, anul trecut, a atras voturile publicului la bugetarea participativă. Pista de biciclete costă jumătate de milion de lei.

În 2021, CJ Timiș a organizat primul exercițiu de bugetare participativă din istoria sa. Pentru un milion de lei au fost depuse inițial aproape 70 de propuneri, din care 16 au ajuns la votul publicului. Valoarea proiectelor finaliste era de aproape cinci milioane de lei. Pe primul loc s-a clasat o pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata, estimată la 500.000 lei.

„Întrucât proiectul este mai amplu și nu poate fi realizat într-un singur an, propunem realizarea etapizată. În 2021 ar trebui realizat un prim tronson, cu o lungime de 3,2 km,între strada Constructorilor și lacul de acumulare din Dumbrăvița. Terenul de la lizieră aparține UAT Dumbrăvița și din acest motiv propunem un parteneriat pentru realizarea proiectului”, scria în descrierea proiectului.

Acum se face primul pas: o hotărâre de CJ care va fi votată în următorul plen. Ea prevede „asocierea Județului Timiș cu Comuna Dumbrăvița pentru realizarea obiectivului de interes public «Pistă de biciclete Timișoara – Dumbrăvița – Giarmata»”.

Potrivit acestui parteneriat, CJ Timiș va aloca banii, va face documentația tehnică și va porni lucrările propriu-zise. Comuna Dumbrăvița va asigura terenul necesar, „împreună cu documentele de evidenţă funciară şi de publicitate imobiliară prevăzute de lege”. De asemenea, tot primăria comunei se va ocupa, în viitor, de întreținerea pistei și va aloca bani pentru rețeaua de iluminat și dotarea locurilor de odihnă.