Sală de sport de 1,5 milioane de euro, la Generală 25. S-a semnat contractul

Sală de sport cu tribune, la fel ca-n filmele cu liceeni din America. E prima de acest fel din Timișoara și se construiește la Școala Generală 25. Ar trebui să fie gata în 12 luni și mare parte din bani e din fonduri europene.

Sală de sport

Licitația pentru construirea sălii de sport de la Generală 25 a pornit în noiembrie 2020. Procedura s-a încheiat cu succes, iar contractul a fost atribuit asocierii Expert Prompt – Constructim. Acum a fost semnat și contractul, iar șantierul poate începe în scurt timp.

„Am pornit primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara, la Școala 25, unde am semnat contractul de execuție. Valoarea este de 7,6 milioane de lei (cu TVA), marea majoritate din fonduri europene. Durata contractului este de 12 luni. Vedem dacă și firma reușește să execute. Vom construi o sală de 1.500 mp, cu teren de sport și în exterior, pistă de alergare, teren de joacă pentru copii din clasele primare”, spune primarul Dominic Fritz.

Contractul de finanțare prin POR a fost semnat încă din vara anului trecut. „Am conceput la Școala 25 primul proiect de sală de sport școlară din Timișoara cu tribune, vestiare și anexe pentru competiții. Motivul a fost simplu. Cred că e nevoie, ca de aer, de locuri în care să stimulezi sportul în rândul copiilor, însă în condiții care să atragă, să-i facă să se simtă, măcar pentru acele ore, asemeni vedetelor pe care le admiră la televizor”, transmitea, la acea vreme, fostul viceprimar Dan Diaconu.

Noua sală de sport va fi construită „în regim parter înalt, cu corpuri de legătură cu școala existentă în regim P, în care se amenajează cabinete profesori, vestiare și grupuri sanitare”. Extra Prompt, liderul de asociere care va face lucrarea, este o firmă de construcții din Timișoara, înființată în 2003. E la primul contract cu PMT, spre deosebire de Constructim. Aceasta face deja Campusul Lenau și centrul cultural de pe strada Mărășești. Urmează să se apuce de treabă, cândva, și la complexul sportiv din Calea Lipovei.