Parcul din Dâmbovița, din nou la licitație. Primăria a împărțit în două contractul inițial

dâmbovița

După ce a ratat prima dată, pentru că n-a făcut bine documentația, Primăria Timișoara încearcă din nou. Scoate la licitație proiectul pentru parcul de patru hectare de pe Bd. Dâmbovița, dar în două loturi.

Primăria Timișoara lansa, la sfârșitul lunii martie, o licitație pentru „SF + PT amenajare parc pe Bd. Dâmbovița”. Suma oferită: cel mult 142.800 de lei, cu TVA. „Amenajarea va consta în plantarea de material dendrologic cu valoare peisagistică și ecologică ridicată și integrarea în concepția peisagistică a arborilor existenți în teren, amenajarea de alei și a unei piste de biciclete ce vor face legătura între strada Ardealul și str. Banatul, amenajarea unui loc de joacă pe grupe de vârstă, instalarea unui sistem de irigare computerizat, amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, pergole), amenajarea luciului de apă de pe teren. Se vor introduce și sisteme de supraveghere și monitorizare”, scria în tema de proiectare. De asemenea, vor fi făcute un luciu de apă, respectiv o canisită. Totul, pe un teren de 4,2 hectare, al PMT.

Licitația a fost însă anulată la început de mai, pe motiv de „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă incheierea contractului”. Practic, documentația trimisă către SEAP era incompletă.

Cei din PMT s-au repliat repede și acum licitația a fost lansată din nou. De această dată, vorbim, de fapt, despre două proceduri. Lotul 1 este „proiectare și asistență din partea proiectantului privind investiția «SF+PT Amenajare parc pe Bulevardul Dâmbovița»”. Prețul maxim estimat: 136.850 lei, adică 28.256 euro. Lotul 2 este „verificare tehnică de calitate a proiectului pentru obiectivul «Amenajare parc pe Bulevardul Dâmbovița»”. Prețul maxim estimat: 5.950 lei / 1.228 euro. În total, este exact suma de 142.800 de lei, oferită la licitația anulată.

Ofertele sunt așteptate până pe data de 6 iulie, iar durata contractului va fi de 145 de zile. Adică, aproape 5 luni. Asta înseamnă că sunt șanse minime ca parcul din Dâmbovița să intre în șantier în 2020. El reprezintă, cel puțin teoretic, primul pas pentru „Timișoara Verde”, proiect anunțat de anul trecut de primarul Timișoarei. „În 2020 îl vom avea (parcul din Dâmbovița – n.r.), anul acesta intrăm la asanare. Este foarte simplu de realizat, nu avem aranjamente florale, îl facem în cel mult două luni de muncă efectivă. Numai să putem interveni. Ăsta este startul pentru Timișoara Verde (…) La mine vorba e faptă”, declara edilul, în toamna lui 2019.