Centrul de legume-fructe de la Tomnatic, în licitație de execuție. Costuri estimate: 5 milioane de euro

legume

CJ Timiș caută proiectant și constructor pentru primul centru de colectare legume-fructe din județ. Dă cel mult 5 milioane de euro și așteaptă oferte până la sfârșitul lunii iunie. Despre acest centru se discută de vreo patru ani.

La șapte luni de când a anunțat că are SF, CJ Timiș scoate la licitație proiectarea și execuția centrului de colectare a legumelor şi fructelor de la Tomnatic. Discuțiile despre acest centru se poartă deja de câțiva ani și au dus la contre aprinse în plenul CJ. Amplasamentul de la Tomnatic a fost stabilit cu greu, în toamna lui 2017 și votat în plenul CJ în august, anul următor.

Licitația publicată pe SEAP vizează un contract „servicii de proiectare – fazele P.T.+ D.T.A.C. – inclusiv asistentă tehnică din partea proiectantului, execuția de lucrări, furnizarea de echipamente cu și fără montaj, precum și dotarea «Centru de colectare legume-fructe în județul Timiș – Proiect pilot, pe amplasamentul din comuna Tomnatic»”. Suma maximă oferită de CJ este de 24,6 milioane de lei, cu TVA. Banii sunt împărțiți astfel:

  • servicii de proiectare – 550.970 lei
  • asistenţă tehnică din partea proiectantului – 33.320 lei
  • lucrări de execuţie (C+M) – 15,14 milioane lei
  • utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj – 8,33 milioane lei utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care nu necesită montaj și echipamente de transport: 323.831 lei
  • dotări: 287.385 lei
  • probe tehnologice și teste: 17.850 lei

Centrul va fi amplasat pe un teren de 11.509 mp. Locul a fost ales în urma unui studiu realizat, la cererea CJ, de către Universitatea de Științe Agricole. Ofertele sunt așteptate până în data de 22 iunie. Centrul de legume și fructe este un proiect pilot și vine în sprijinul producătorilor agricoli din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic, inclusiv al celor din comunele învecinate, Lenauheim, Comloșu Mare, Teremia Mare, Sânnicolau Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac, Variaș. În funcție de rezultate, el ar putea fi replicat și alte zone din Timiș.