Palatul Lloyd intră în renovare: peste 1 milion de euro, în schele timp de 3 ani

politehnica

Fațada Rectoratului UPT, aflat în Palatul Lloyd, intră în renovare. Costă peste un milion de euro, iar șantierul va dura 3 ani. În aceste condiții, e foarte probabil ca 2021 să ne prindă cu schele pe Palatul Lloyd…

Universitatea Politehnica a încheiat procedurile de licitație și de desemnare a firmei care va reface fațada Palatului Lloyd. Una dintre clădirile monument istoric reprezentative ale Timișoarei va intra, în sfârșit, în renovare. SC Gigant Construct SRL din Timișoara va trebui să obțină toate avizele necesare pentru organizarea de șantier și apoi va monta schele pe toată fațada, atât pe latura din Piața Victoriei, cât și pe Bulevardul Republicii.

„Lucrarea va include consolidarea plăcilor de beton ale balcoanelor interioare și exterioare cu țesătură de fibră de carbon și refacerea stratului de acoperire; înlocuirea parțială și consolidarea elementelor metalice ale balcoanelor; refacere tencuieli exterioare degradate sau căzute; consolidarea prinderilor elementelor decorative de pe fațade; reparații la instalațiile de apă-canal și întregul sistem de scurgere a apelor; refacere tâmplărie exterioară. În cadrul aceluiași contract vor fi refăcute și fațadele din curtea interioară”, transmit reprezentanții UPT.

Valoarea totală a lucrării este de 5,32 milioane de lei, sumă care include TVA. Termenul de execuție este de 36 de luni, ceea ce înseamnă că șantierul nu se va închide mai devreme de anul 2022.

Palatul Lloyd a fost construit între 1910 și 1912, din fondurile Societăţii Lloyd-Timişoara, înfiinţată de angrosiştii de grâne din Banat în 1866. Proiectul a fost realizat de arhitectul Leopold Baumhorn. Aici a funcţionat Bursa Agricolă a Societăţii Lloyd, iar în perioada interbelică tot aici se afla sediul clubului Union. La parter era cafeneaua care, la începuturi, se numea Cafe Wien.

About Post Author