UVT nu a mai prins Top 1.000 universități din lume. MIT rămâne pe primul loc

uvt

Trei dintre universitățile românești prezente, în anii trecuți, în topurile mondiale nu au mai reușit această perfomanță în 2019. Potrivit World University Rankings QS, au intrat în top doar Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea București. UVT a rămas acum pe dinafară.

Schimbare în clasamentul internațional Quacqarelli-Symonds, pentru universitățile din România. trei instituții de învățământ nu au mai prins top 1000. Din World University Rankings QS lipsesc, în acest an, Universitatea de Vest Timișoara, Politehnica București și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. Au prins topul doar Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, și Universitatea București. Acestea ocupă un loc în categoria 801+, la fel ca anul trecut.

QS World University Rankings 2020 este condus de universitățile americane, în ordine: MIT, Stanford și Harvard. Cele mai bune instituții de învățământ superior din Europa sunt Oxford – locul 4, ETH Zurich – 6, Cambridge – 7, UCL – 8 și Imperial College London – 9.

Daniel David, prorectorul Universității „Babeș-Bolyai” responsabil cu cercetarea, a declarat, pentru edupedu.ro, că toate cele cinci universități au intrat în evaluare. „Acesta trebuie să fie un avertisment pentru guvern și Ministerul Educației. Dacă acestea nu înțeleg că marile universități românești nu sunt susținute printr-o finanțare adecvată care să le ajute în competiția internațională cu alte universități de tip world-class, în scurt timp România nu va mai avea nicio universitate în topurile internaționale și asta va avea consecințe negative asupra competitivității”, afirmă David. Topul integral poate fi consultat aici.

Top 10 universități în lume

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)
2. Stanford University
3. Harvard University
4. University of Oxford
5. California Institute of Technology (Caltech)
6. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology
7. University of Cambridge
8. UCL
9. Imperial College London
10. University of Chicago

About Post Author