Oficial: 5 hectare de teren pentru Sala Polivalentă, de la PMT către CNI

sala polivalentă

Primăria Timișoara o ia înaintea CJ Timiș, în războiul pe Sala Polivalentă. Consilierii locali au votat predarea terenului peste 5 hectare către Compania Națională de Investiții. Construcția propriu-zisă e altă poveste.

Sala Polivalentă de 16.000 de locuri la care visează administrația locală și cea județeană e încă departe. Totuși, Primăria Timișoara a făcut un pas: are acum o HCL prin care predă către Compania Națională de Investiții terenul. Este vorba, de fapt, despre 2 parcele în zona stadionului „Dan Păltinișanu”, cu o suprafață de puțin peste 5 hectare.

Primăria a dat oficial terenul

„CNI SA a solicitat o hotărâre de consiliu a beneficiarului privind predarea amplasamentului liber de sarcini (…) Amplasamentul se va preda de către beneficiar viabilizat conform reglementărilor urbanistice (…) Municipiul Timișoara se angajează să asigure finanțare pentru racordurile de utilități. Municipiul Timișoara își asumă obligativitatea ca, după repreluarea la sfârșitul lucrărilor, a amplasamentului și obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să-l întrețină pe o perioadă de minimum 15 ani”, scrie în proiectul de hotărâre votat de consilierii locali.

„Am predat amplasamentul pentru sala polivalentă către CNI, liber nu numai de sarcini înscrise în CF, ci liber și de obiecte de inventar. Mingea e la CNI, am predat tema de proiectare, nota conceptuală, tot ce trebuie. Noi sprijinim și implicarea CJ în realizarea noului stadion tot prin CNI, că nu CJ îl construiește, la fel cum nu primăria construiește noua sală polivalentă (…) Suntem foarte pozitivi, foarte constructivi, nu amestecăm politica în administrație acolo unde nu își are locul. Aici nu și-ar fi avut locul politica. Nu colaborăm politic, dar în plan administrativ trebuie să colaborăm”, a declarat, după plen, primarul Nicolae Robu.

Sala Polivalentă, doar subiect teoretic

CNI nu a ales încă locul în care va construi Sala Polivalentă. În luna mai, vicepremierul Daniel Suciu răspundea unei interpelări făcute de deputatul PNL Marilen Pirtea, spunând că nici PMT, nici CJT nu au depus documentațiile complete. „Drept urmare, Compania Națională de Investiții – CNI SA nu a luat nicio decizie cu privire la amplasamentul obiectivului de investiții”, nota Suciu.

CJ Timiș a stabilit, pentru același obiectiv, un teren aflat la intrarea în Giroc. Instituția trebuie să facă acum același pas pe care l-a făcut PMT. S-a încercat asta în toamna trecută, dar proiectul n-a întrunit două treimi din voturi. Călin Dobra, președintele CJ, spunea recent că „va aborda mai departe subiectul”. Consilierii județeni se întrunesc în plen miercuri, 17 iulie.

About Post Author