Timișoara, de la toamnă: Fluență în trafic, străzi largi, ca la câmpie. Până atunci, răbdare!

trafic

Rabdă baba la frumusețe! Cam așa și Timișoara, în viziunea primarului Nicolae Robu. Restricțiile de trafic din această vară vor ajuta ca, din toamnă, orașul să arate mai bine și să aibă străzi largi. Așa cum îi șade bine unui oraș de câmpie.

Primăria Timișoara a pus mai multe restricții de trafic în zona centrală, iar două străzi au fost închise de tot. Se fac lucrări de reamenajare rutieră, iar în unele locuri se mai face o bandă. Totul, pentru a încăpea cât mai multe mașini. Nicolae Robu a anunțat, marți, că în scurt timp începe șantierul pe bune într-una dintre cele mai aglomerate intersecții: la Punctele Cardinale.

„S-a dat o listă de 11 străzi pe care se intervine. Au început efectiv lucrările pe Michelangelo și pe I.C. Brătianu. Vor aduce un plus considerabil de fluiditate în trafic. Tot în zona centrală avem lucrări în zona Punctelor Cardinale. Cel puțin parțial sunt coroborate intervențiile, cele de pe Bd. I.C. Brătianu cu cele din intersecția Punctele Cardinale, atât de la Bastion înspre Punctele Cardinale, cât și de la Cardinale pe Martin Luther până la bifurcația cu Bd. Revoluției, respectiv cu Bd. I. C. Brătianu”, susține Robu.

Artere largi, cum se potrivește unui oraș de câmpie

Pe strada Luther, unde de cel puțin doi ani edilul șef promite încă o bandă, s-a terminat cercetarea arheologică. De acum se va putea trece la munca efectivă. Și, chiar dacă nervii șoferilor vor fi întinși la maximum, va merita, dă asigurări primarul. Rezultatul va fi ceva nemaivăzut! „Veți vedea ce plus de fluență se va obține. Și un plus de aspect, pentru că imediat se dă și imaginea de oraș cu artere largi, cu multe benzi, care se potrivește unui oraș de câmpie cum este Timișoara”, afirmă Nicolae Robu.

Potrivit programului anunțat de PMT, până la începutul lunii septembrie se lucrează pe str. Martin Luther, Hector, Bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Bd. Revoluției, Bd. Regele Ferdinand, Bd. Regele Carol I și în piețele Iancu Huniade și I.C. Brătianu. Se lucrează, de asemenea, și în alte zone din oraș.

About Post Author