15 ianuarie 2021

Mihail Neamțu vrea să fie deputat de Timiș, din partea PMP. Despre apostoli și Eugeniu de Savoya / VIDEO

mihail neamțu

Timișul continuă să fie un magnet pentru diverșii politicieni care vor să intre în parlament. Ultimul pe listă, Mihail Neamțu, autointitulat „vocea libertății”, care va deschide lista PMP Timiș pentru Camera Deputaților. El este și președintele interimar al filialei.

PMP Timiș se poate „lăuda” cu rezultate foarte modeste la alegerile locale: are patru primari și în jur de 50 de consilieri locali. Popularii n-au intrat nici în CJ Timiș, unde în 2016 aveau vicepreședinte, nici în CL Timișoara. Era și greu, când candidatul la PMT, „Ministrul” Alexandru Mutruc, a adunat… 888 voturi. Comparativ, candidatul PMP la Primăria Orțișoara, Lucian Ivănescu, a făcut, în turul al doilea, pierdut la mare luptă duminică, 1.020.

Vrea să reprezinte națiunea română și bănățenii

Vin alegerile parlamentare, iar PMP vrea neapărat un deputat în Timiș. Cornel Sămărtinean, aflat acum în funcție, a renunțat la președinția filialei. El a candidat la președinția CJ, fiind votat, în județ, de mai puțin de 9.000 de timișeni.

Acum, partidul a decis că soluția cea mai bună este „parașutarea” unui candidat de la centru. Și nu a oricărui candidat, ci a unui personaj extrem de controversat. Este vorba despre Mihail Neamțu, care va fi și președintele filialei. Acesta a candidat la primăria Sectorului 3 în București, unde a adunat, spune el, peste 10.000 de voturi.

Neamțu va fi capul de listă pentru Camera Deputaților, în Timiș. El și-a anunțat candidatura pe Facebook. „Sunt Mihail Neamțu, vocea libertății. Mișcarea Populară prinde rădăcini acum în vestul țării (…) Îmi anunț, din București, candidatura pentru funcția de deputat, de reprezentant al poporului în sfatul țării. Vreau să reprezint națiunea română și în mod particular bănățenii, Timișoara, timișenii, aș dori să fie reprezentați cu cinste de către subsemnatul, născut în Transilvania, e adevărat, crescut undeva pe malul Mureșului, obligat să treacă, nu-i așa, din Crișana înspre Banat de fiecare dată când mergeam la școală.
Momentul cel important pentru mine din punct de vedere politic este acest anunț al candidaturii mele pentru funcția de deputat. Voi începe campania pentru a fi alesul dumneavoastră”, explică acesta.

În luptă „ca apostolii”

De ce vine să candideze la Timișoara, oraș pe care părinții lui l-au iubit foarte mult, pentru că s-au cunoscut aici? „Mi s-a lansat această provocare și am acceptat-o. Știu că era comod să cer și să primesc un post de deputat la București, era extrem de comod. Eu am socotit că e momentul unei alte bătălii în viața, că e prea devreme să cer lucruri sigure (…) În vestul țării există deja fenomenul Dominic Fritz, care a câștigat Primăria Timișoara, nu discutăm acum de ce, dar este clar că pentru mișcarea conservatoare este fundamental să fie ancorată, să fie prezentă în vestul țării”, susține Mihail Neamțu.

Acesta își dedică lupta „unui prinț, unui cavaler creștin din secolul al XVII-lea, prințului «Oigăn», cum îi spun austriecii”. Adică lui Eugeniu de Savoya, care a stat 50 de ani în șa, ca să apere creștinătatea. Mihai Neamțu spune că a fost trimis în luptă precum apostolii, „fără nimic în buzunar” și vine să-și cunoască potențialii alegători marți, 13 octombrie. Va fi un eveniment cu „ceai, cărți și autografe” , la care sunt invitații tinerii sub 35 de ani.

Mihail Neamțu are 42 de ani și este născut la Făgăraș. Până să ajungă în PMP, a pus bazele Mișcării Noua Republică, fondată mai întâi ca o asociație cu personalitate juridică. În 2012, Neamțu a participat la alegeri pe listele PNȚCD, pentru un colegiu de deputat în Arad, însă a pierdut. În 2017, el s-a înscris în PNL, însă în 2019 s-a reorientat și a intrat în PMP.

4 thoughts on “Mihail Neamțu vrea să fie deputat de Timiș, din partea PMP. Despre apostoli și Eugeniu de Savoya / VIDEO

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: