Centrele de tineret din punctele termice ale FITT caută parteneri cu idei

FITT

Zece voluntari internaționali se vor implica, timp de un an, în activități cu și pentru tineri, la Timișoara. Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) caută, de asemenea, parteneri pentru cele cinci centre de tineret din cartiere, deschise, anul trecut, în puncte termice.

Vara trecută, peste 100 de voluntari internaționali și naționali, împreună cu membrii comunității locale, au transformat cinci puncte termice din cartiere în centre de tineret. A fost cel mai mare proiect de voluntariat din Europa, după numărul de voluntari. De atunci, în aceste centre de tineret s-au ținut piese de teatru, concerte, dezbateri, ateliere de ceramică, de pictură sau de jonglat. Cei de la Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) trec acum la un nou nivel.

Zece voluntari, mutați un an la Timișoara

Zece voluntari din țări precum Albania, Armenia, Belarus, Grecia, Liban, Palestina, Serbia și Tunisia vor locui timp de un an în Timișoara, în cadrul proiectului Set the tempo. Acesta este finanțat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, prin Corpul European de Solidaritate. Voluntarii se vor implica, alături de membrii comunității locale, în diverse activități culturale, educaționale și de petrecere a timpului liber, în centrele de tineret din cartiere. Ei vor locui în casa voluntarilor internaționali, amenajată în Casa Tineretului. Spațiul are o capacitate de 16 locuri de cazare în 8 dormitoare duble cu baie proprie, o bucătărie și un spațiu comun.

FITT caută parteneri

FITT deschide, de asemenea, ușa către potențiali parteneri care desfășoară activități pentru tineri și își doresc să facă aceste activități accesibile tinerilor din cartierele timișorene. „Așteptăm propuneri de inițiative care să fie implementate în cele cinci centre de tineret: Lipovei (Intrarea Iasomiei nr. 4), Martirilor (str. Martir Elena Nicoară nr. 5), Șagului (Aleea Poeniței nr. 2), Fratelia (str. Gavril Musicescu, Punct Termic PT 83) și Aradului (str. Dej nr. 4)”, spune Mihai-Adrian Vilcea, președintele FITT. Cei interesați sunt invitați să completeze, până în 31 martie, .

About Post Author