RAR a făcut inventarul la rablele de pe șoselele din România. După ce a tras pe dreapta mașinile care arătau rău

rar

Registrul Auto Român a verificat în trafic, anul trecut, aproape 70.000 de vehicule. Peste 45% aveau probleme. În Timiș, cam o treime din mașini au fost trase pe dreapta. Cei de la RAR spun că aceste statistici „nu reflectă starea parcului auto”.

Inspectorii RAR au controlat, la nivelul întregii țări, anul trecut, 69.130 de vehicule. În urma controalelor s-a constatat că 45,72% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore sau periculoase, fiind declarate neconforme. Cele mai multe neconformități au fost constatate la instalația electrică, punți, jante, anvelope și suspensie, respectiv șasiu, cadru și elemente atașate șasiului. În trafic au fost depistate, de asemenea, vehicule cu defecțiuni grave la sistemele de frânare, direcţie sau suspensie. În cazul a 3.616 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident. Una peste alta, au fost date aproape 23.000 de amenzi, fiind retrase peste 17.938 de certificate de înmatriculare. Au fost imobilizate, de asemenea, 413 vehicule.

În județul Timiș au fost verificate 1.590 vehicule. „Dintre acestea, 32% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 8 prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 7,65% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, iar 3% aveau ITP fals, expirat sau anulat”, tramsmit reprezentanții RAR. În județ au fost aplicate 533 de amenzi și au fost retrase 460 de certificate de înmatriculare.

Cei de la RAR susțin însă că aceste date nu sunt îngrijorătoare. „Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România. Echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, transmit cei de la Registrul Auto.

About Post Author