Adunările cu mai mult de 100 de persoane în spații închise, interzise. Dar nu la mall / LISTA MĂSURI

Autoritățile iau măsuri severe pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus. Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) a decis să interzică, până în 31 martie, adunările de peste 100 de persoane în spații închise.

CNSSU a dispus restricționarea adunărilor culturale, artistice în spații închise cu participarea a peste 100 de persoane. „Regula restricționării adunărilor de peste 100 de persoane nu afectează supermarketurile și mallurile, ci teatrele, opera, sălile unde au loc spectacole”, a spus, miercuri, secretarul de stat Raed Arafat.

De asemenea, în firmele cu peste 99 de angajați se recomandă ca programul de lucru să înceapă decalat. Asta, pentru ca oamenii să nu se înghesuie în mijloacele de transport în comun. Practic, unii ar trebui să înceapă munca la ora 8, alții la ora 9, iar alții la ora 10. În instituțiile de stat, recomandarea devine o obligație. „În perioada 12-31 martie, instituțiile publice vor trebui să decaleze programul, pentru a evita aglomerarea mijloacelor de transport în comun. Pentru sectorul privat este o recomandare, pentru sectorul public este o obligație”, a mai declarat Arafat.

About Post Author