7 iulie 2020

Programări la pașapoarte și înmatriculări, doar on-line

pașapoarte

Atenție! Sunt modificări ale programului de eliberare a cărților de identitate, pașapoartelor, permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare. Autoritățile recomandă programările on-line și serviciile de curierat, pentru ridicarea documentelor.

În perioada 11-31 martie, la Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor se depun exclusiv în baza unei programări online. Acestea se fac pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online. Accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare va fi permis doar titularilor, după caz persoanelor mandatate/delegate, în baza programărilor online și a actului de identitate – în original.

În perioada 11-31.03.2020, cererile de eliberare a pașapoartelor simple electronice/pașapoartelor simple temporare se depun la serviciile publice comunitare de pașapoarte, exclusiv în baza unor programări on-line. Programările online vor fi efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. „Solicităm tuturor persoanelor care sunt programate să respecte ora de programare și să evite așteptarea suplimentară în spațiile destinate publicului (…) Recomandăm cetățenilor să opteze pentru ridicarea pașapoartelor simple electronice prin serviciile de curierat – cheltuieli de expediţie 8 lei + TVA”, transmit reprezentanții MAI.

Folosiți e-mailul

De asemenea, este suspendată depunerea la sediul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date a cererilor privind eliberarea următoarelor documente:

  • certificat privind domiciliul înregistrat în Registrul naţional de evidenţă a persoanelor, document eliberat cetăţenilor români în vederea apărării drepturilor şi valorificării intereselor acestora în străinătate,
  • fotocopii ale deciziilor privind schimbarea numelui persoanelor fizice pe cale administrativă, eliberate de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date până la data de 31 martie 2005

Cererile însoţite de documentele justificative se vor transmite exclusiv on-line pe adresa de e-mail a instituţiei. Ridicarea documentelor solicitate se va face numai ca urmare a programării efectuate la numărul de telefon 021-413.54.42, interior 25130.

În plus, solicitările de clarificări a unor aspecte pe linie de stare civilă, însoţite de documentele în susţinere, vor fi transmise exclusiv on-line pe adresa de e-mail a instituţiei depabd@mai.gov.ro, răspunsul urmând a fi transmis la adresa poştală/e-mail indicată de solicitant.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: