21 ianuarie 2021

Administrația Fritz primește moștenire și terenurile de casă pentru tineri. Atribuirea e suspendată

terenurile de casă

Terenurile de casă pentru tineri au fost pasate către viitoarea administrație. Aceasta va trebui să aștepte punctul de vedere al Curții de Conturi, legat de ultima listă de beneficiari. În mai puțin de șase luni se fac patru ani de la prima împărțeală.

Administrația Fritz va trebui să rezolve (și) problema celor 128 de parcele pentru construirea unor case, destinate tinerilor. Prima listă a beneficiarilor a fost publicată în martie 2017, printre fericiți numărându-se, la acea vreme, un consilier local, fiul altui consilier locali, precum și angajați sau rude ale unor angajați din PMT. De atunci, lista a suferit mai multe modificări, dar terenurile nu s-au dat nici până acum.

Lista a fost adusă la zi în decembrie 2019 și, între timp, pe fir a intrat Curtea de Conturi, care a dispus niște măsuri. În iunie 2020, consilierii locali au aprobat modelul de contract de atribuire în folosință gratuită și procesul-verbal de atribuire teren. Între timp s-ar fi constatat că unii beneficiari și-au cumpărat proprietăți.

Acum, oficial, primăria a suspendat procedura, până când Camera de Conturi se va pronunța asupra legalității listei cu numele celor care trebuie să primească teren de casă. Consilierii locali au votat, în ultimul plen, „suspendarea HCL 609/10.12.2019 pentru modificarea HCL 127 din 27.03.2019 privind aprobarea Tabelului nominal ierarhizat dupã punctaj al solicitanților de teren conform Legii nr.15/2003 și a atribuirii parcelelor validate conform HCL 20 din 29.01.2019”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: