27 ianuarie 2021

Creșa de 1,3 milioane de euro pe bani UE, scoasă la licitație. Ar trebui să fie gata în 2022

creșa

În ultima zi de mandat a primarului Nicolae Robu a fost lansată licitația pentru construirea, de la zero, a primei creșe noi din Timișoara. E promisă de mai mulți ani și va fi finanțată din fonduri europene.

Primăria Timișoara a scos la licitație contractul pentru „lucrări aferente obiectivului de investiţii «Construcție clădire cu destinația creșă, zona Nord»”. El include „execuţia tuturor lucrărilor identificate în memoriile, caietele de sarcini și părţile desenate pe specialităţi, listele de cantităţi şi anexele aferente PT”. Suma maximă oferită este de 6,7 milioane de lei, iar durata de execuție este estimată la 18 luni. Ofertele pot fi depuse până în 7 decembrie.

Este vorba despre construirea, de la zero, a primei noi creșe din Timișoara, investiție promisă și răs-promisă în ultimii ani. Banii pentru acest proiect vin din fonduri europene, după ce PMT a obținut finanțare. Creșa va fi ridicată în zona Ion Ionescu de la Brad, în spatele noilor blocuri ANL.

„Vom construi de la zero trei creșe noi cu fonduri europene (…) Ne preocupă foarte mult. Am dublat numărul de locuri în creșe, dar este foarte puțin pentru cerințe (…) Trei creșe se vor înălța de la firul ierbii (…)Vom avea o preocupare specială pentru creșe”, declara, în luna august, Nicolae Robu. Se întâmpla după ce, în iulie, părinții au stat la coadă ore bune pentru a depune dosarele de înscriere ale micuților. În septembrie, când au fost anunțate rezultatele de la înscriere, s-a constatat că doar 85 de copii au prins loc într-o creșă de stat. Rămăseseră în așteptare, pentru că nu mai erau locuri libere, alți 530.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: