20 ianuarie 2021

Tabăra de la Bogda trece la Consiliul Județean Timiș

bogda

Tabăra de la Bogda, în prezent o ruină, va fi transferată către CJ Timiș. Ministrul Tineretului și Sporturilor, Ionuț Stroe, a decis acest lucru după ce a fost dus să vadă cum arată complexul respectiv. CJ Timiș va putea să reabiliteze și să folosească tabăra.

Aflat într-o vizită electorală la Timișoara, Ionuț Stroe a fost dus la Bogda de candidatul PNL la președinția CJ Timiș, Alin Nica. Ministrul Tineretului și Sportului spune că a fost uimit să vadă cât de degradată este vechea tabără și că nu și-ar fi imaginat că este posibil așa ceva. A decis pe loc să facă transferul.

Alin Nica spune, la rândul lui, că vrea să preia la CJ și alte două tabere din Timiș. „Această inițiativă de preluare a tabereleor de la Ministerul Tineretului și Sporturilor vine să completeze strădania noastră de stimulare a sportului de masă. Dorim să preluăm și taberele de la Chevereșu Mare și Poieni Strâmbu, pe care să le transformăm în zone de cantonament atât pentru sportivii de performanță, cât și pentru pregătirea altor sportivi”, a declarat liberalul.

Tabăra de la Bogda este închisă din 2003. Ea a fost cumpărată, în 2000, de Agenția Națională a Taberelor de la fostul proprietar căruia îi fusese retrocedată. Apoi a fost mutată de la Ministerul Educației la cel al Tineretului și înapoi. Nu s-a făcut însă niciun pas pentru repunerea în circuit a taberei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: