20 ianuarie 2021

Energia care va transforma orașul vine din cartierele Timișoarei (P)

cartiere

Orașul se va dezvolta sănătos doar dacă avem cartiere puternice, în care oamenii se simt parte a unei comunități. Cartierele timișorene și oamenii lor, cu diversitatea și potențialul lor creativ, sunt motorul noului început pe care îl vom da Timișoarei.

Locuitorii cartierelor noastre sunt chemați să aleagă pe 27 septembrie felul în care își doresc să arate orașul: unul al cartierelor sufocante și debranșate de la modernitate sau unul al cartierelor vii, bine conectate, gândite pentru oameni implicați în viața comunității?

Consultăm și implicăm cetățenii

Un nou spațiu verde între blocuri? Un teren de baschet în cartier? Locuitorii cartierelor Timișoarei trebuie să aibă un cuvânt de spus în investițiile publice care se fac în cartierul lor, iar pentru acest lucru vom implementa bugetul participativ: cetățenii vor putea propune și alege ce proiecte sunt importante pentru cartierul lor, într-un cuantum de 5% din bugetul de investiții al orașului.

Întărim legătura cu cetățenii prin revigorarea consiliilor consultative de cartier și numirea de manageri de cartier în Primărie. Împreună cu cetățenii, vom dezvolta o strategie pentru fiecare dintre cartierele orașului, care să ghideze dezvoltarea acestora.

Aproape de oamenii din cartiere

În cartierele cele mai îndepărtate de centru vom înființa, printr-un proiect pilot, trei „primării de cartier”. Acestea vor dispune de un ghișeu unde se vor putea depune cereri, sesizări și se pot obține informații. Adiacent acestor sedii vor funcționa și puncte de lucru în cartiere ale Poliției Locale, cu scopul de a asigura siguranța și bunăstarea locuitorilor din cartiere.

Centre de cartier, pentru comunitate

La scara cartierelor trebuie să existe o infrastructură socială care să ajute la (re)coagularea comunităților locale. Acest scop va fi servit de centrele de cartier pe care le vom crea: zone pietonale, accesibilizate, cu rol identitar în cadrul unui cartier, adevărate spații vii, de întâlnire a generațiilor și a funcțiunilor publice. Spații confortabile și conviviale, acestea vor putea servi ca locuri de socializare între generații, dar și la găzduirea unor evenimente publice.

De asemenea, spațiile public în oraș din cartiere vor fi amenajate cu o atenție specială la nevoile a copiilor și ale seniorilor, cum ar fi mai multe bănci, la umbra copacilor, în întregul oraș.

Dominic Fritz
Candidat USR PLUS la Primăria Timișoarei

Comandat de USR PLUS Timiș
Executat de SC First News Media SRL
Cod mandatar financiar: 21200251

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: