Se caută constructor pentru a treia creșă cu bani de la UE. Pentru primele două a fost foarte greu

ronaț

Primăria Timișoara caută constructor pentru o creșă de pe Calea Bogdăneștilor. Ar fi a treia construită parțial cu bani de la UE. Pentru primele două a fost nevoie de mai multe licitații, iar ofertele sunt încă în „procedură de evaluare”.

PMT vrea să construiască în oraș mai multe creșe, din care trei parțial cu fonduri europene. Pentru creșele din I. I. de la Brad și Ciarda Roșie, „procedura de achiziție a executantului este în faza de evaluare a proiectelor”. În cazul primeia a fost nevoie de trei licitații, iar la cea de-a doua, de două.

Acum, primăria caută constructor și pentru creșa de pe Calea Bogdăneștilor. Aceasta va avea parter și etaj, pe o parcelă de 3.000 mp. Clădirea va avea o suprafață utilă de aproxiativ 1.106,21 mp, patru săli pentru grupe de copii, patru dormitoare, spații tehnice/depozitare, un spațiu multifuncțional, cabinet medical și grupuri sanitare la parter și spații administrative, bucătărie, spații tehnice/depozitare, spălătorie, spații pentru socializare la etaj. Accesul pietonal/auto principal se va realiza de pe str. Amzei, iar cel secundar, de pe str. Ștefan Nădășan.

Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, iar valoarea estimată a contractului este de 6,4 milioane de lei, cu TVA. Durata de realizare a investiției va fi de 20 de luni, iar ofertele pot fi depuse până în 2 septembrie.

Primăria mai are în plan două crește, în zonele Steaua și Bucovina. Banii pentru acestea ar putea să vină prin Programul Național de Construcții de Interes Public și Social, derulat de Compania Națională de Investiții. Cele două unități vor fi incluse în Lista Sinteză a subprogramului „Unități și instituții de învățământ de stat”.